Arséne Wenger a Liverpool elleni meccset követően úgy nyilatkozott, igazságosnak tartja az anfield-i 2-2-es végeredményt, még akkor is, ha csak két perc hiányzott a három pont begyűjtéséhez az emberhátrányban játszó hazaiak ellen.

Nem volt sima napja az Arsenalnak - a háromvédős rendszerben játszó Liverpool ugyanis remek formát fogott ki, jóval többet birtokolták a labdát a megszeppent Ágyúsok ellen, akik alig tudták a labdát megtartani Brendan Rodgers együttese ellen.

Sőt, a hazaiak összesen 27-szer veszélyezették az Arsenal kapuját - többször, mint 2003 augusztusa óta bármely más ellenfél. Az első gólt is ők szerezték meg Coutinho révén, de az egyenlítő gól perceken belül jött - Debuchy fejjel volt eredményes az első félidő végén. A második félidőben már összeszedettebbnek tűnt az Arsenal, és egy Giroud-Cazorla összjátékot követően a francia meg si szerezte a vendégek számára a vezetést.

A csattanó viszont az ápolások miatt hosszúra sikeredett hosszabbításban jött, mikor Martin Skrtel fejjel kiegyenlített az addigra már emberhátrányban játszó Liverpoolnak. Ennek ellenére az Arsenal Cazorla, illetve Monreal révén ismét megnyerhette volna a meccset, végül maradt a 2-2-es végeredmény.

Nem sikerült eleget tennünk ahhoz, hogy megtartsuk a három pontot. Összességében úgy gondolom, hogy hiába vártuk a hosszabbítást emberelőnyben, nem tűntünk veszélyesnek. Balszerencsés módon kaptunk egy szögletet az utolsó percek egyikében, és senki nem ugrott fel Skrtellel. A 90 percet tekintve sportszerű és igazságos eredmény született, ami számunkra joggal lehet frusztráló, hiszen az utolsó pillanatokban engedtünk ki két pontot úgy, hogy rengeteg védőnk volt a pályán és sokkal jobban védekezhettünk volna a pontrúgásoknál. - mondta Wenger.

 

Problémáink adódtak az első félidőben, hogy tartsuk a labdát, s hogy folyékonyan támadjunk, nem volt meg a labdabirtoklás. Az első félidőben ez inkább taktikai és mentális okokra volt visszavezethető, a másodikra aztán már jobban védekeztünk ellenük. A 2-1 után magunkra engedtük, miközben a harmadik gólunkért nem tettünk eleget. Amíg pedig nincs meg kétgólos előny, mindig benne van a veszély, hogy az ellenfél megtalálja az egyenlítést.

 

Talán befolyásolt minket a tavalyi anfield-i derbi végeredménye, de néhány játékosunk egészen biztosan nem nyújtotta a legjobb teljesítményét ma. Volt három csatárunk, kiegészülve Cazorlával és Oxlade-Chamberlainnel, mégsem sikerült elég helyzetet teremtenünk.

 

Ezzel együtt frusztráló, hogy visszajöttek 2-2-re, de nem ez volt a legfrusztrálóbb napunk ebben a szezonban. - zárta az értékelését Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (42)

9 éve
Lesznek változtatások az oldalon belül, folyamatosan haladunk ezekkel, tervezzük a fórumot, remélhetőleg az újévben lesz minden! :D
9 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Egy éve mondom nzonzi kéne nekünk simán jó védekezni plusz vannak jó megindulásai. Ha jobb nem jön legalább ő jönne.
9 éve
Törölt felhasználó
ADEBAYOR25, ne nekem mond, hanem Wengernek. :D
9 éve
Szerkesztők, és a meccsek utáni játékosonkénti pontozással?
9 éve
Szerkesztők! Hogy haladtok a fórummal? Nem akartok meglepni minket vele új év alkalmából? :)

Szólj hozzá