A tavaly nyár egyik legnagyobb átigazolása kétségtelenül Alexis Sanchez nevéhez fűződik, a chilei támadó egyéni szinten kimagasló idényt fut az Arsenallal, 24 pályára lépésén 14 gólt szerzett.

A ma 26. életévét betöltő játékos 35 millió font ellenében szerződött Londonba a Barcelona együttesétől, de nem az ágyúsok csapata volt az egyetlen, amely tárt karokkal várta volna Chile legjobbját.

Arsene Wenger mai sajtótájékoztatóján felfedte, hogyan sikerült Alexis-t meggyőzni a váltásról, akiért Brendan Rodgers is komolyan érdeklődött, sőt több pénzt ajánlott a katalánoknak a szolgálataiért - mindhiába.

Találkoztam a menedzserével Brazíliában néhány alkalommal, ekkor tárgyaltunk egy esetleges átigazolásról. Amint megkaptuk Alexis válaszát, miszerint minket választott, tárgyalásba kezdtünk a Barcelonával, majd megtörtént a megállapodás.

- kezdte

Egy nehezebb időszakon ment keresztül, mivel nem kapta meg azt a játékmennyiséget ott, amennyit szeretett volna. Mint minden menedzser, én is megpróbáltam arról meggyőzni, hogy miért az Arsenal lenne számára a legjobb választás. A beszélgetésünk során elmondtam neki, hogy egy jobb játékossá akarom őt tenni, illetve, hogy stílusban teljesen passzol hozzánk. Úgy gondolom, ezért választott minket.

Ami szintén fontos volt, az a folytonosság. Minden klasszis játékos a Bajnokok Ligájában akar játszani - ez ennyire egyszerű. Mi pedig jó mutatókkal rendelkezünk ezen a téren.

- magyarázta Wenger

Érdekeltek voltunk Suarez leigazolásban az elmúlt évben. 40 gólt szerzett a Liverpool számára, fantasztikus szezont futott, de ez a verseny része. A legvégén minden klasszis játékos eldönti, hol neki a legjobb, hova szeretne menni.

Alexis minket választott és ez nagy boldogsággal tölt el minket, de nem vagyok abban biztos, hogy a Liverpool komolyan harcban volt érte. Nem tudom, hogy miért az Arsenal-t és miért nem valaki mást választott, ami biztos, hogy mi nagyon boldogak vagyunk ezen döntése miatt.

- zárta szavait

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

9 éve
Még hogy a Poolba? :lol: Az ő otthona Londonban van! Hatalmas kedvencem az Alexis! Büszke vagyok, hogy az Arsenal mezét viseled, "Szancsó"! Isten éltessen sokáig!
9 éve
Törölt felhasználó
Boldog Születésnapot Alexis!

Nagyon jó, hogy minket választott nem a poolt.
Hozz nekünk jó sok gólt még : P :D

Szólj hozzá