Thierry Henry kedden bejelentette, hogy hivatalosan is visszavonul a profi labdarúgástól, mint játékos, s a továbbiakban a Sky Sports szakértői csapatát fogja erősíteni. A 37 éves francia a Telegraphnak adott nyilatkozatában egyúttal egyértelműen leszögezte, hogy egy álma lenne egykori csapatához, az Arsenalhoz menedzserként visszatérni.

Henry egy korábbi interjújában már utalt arra, hogy szeretne Bajnokok Ligáját nyerni az Arsenallal, de ekkor a rajongók még azt is gondolhatták, hogy a szabadúszó csatár egy második visszatérés erejéig játékosként is szerepelhetne Arséne Wenger együttesében.

Ez a forgatókönyv ebben a formájában már nem valósul meg, de a jövőben menedzserként szeretné magát Henry kipróbálni, akár az Arsenal kispadján.

Valóban egy álmom valósulna meg ezzel, de ez nem így működik. Ehhez előbb az embernek ki kell próbálnia magát, és még számos dolgot meg kell tanulnia. Először meg kell értenie, mi kell ahhoz, hogy menedzser legyen. - mondta Henry.

 

Tudok-e majd tanítani? Képes leszek majd türelmes lenni? Az emberek azt gondolják, hogy a saját maguk módján ők maguk is menedzserek, de ez nem ilyen egyszerű.

 

Az a tervem, hogy mihamarabb elkezdjek tanulni, s hogy letegyem az UEFA szakvizsgáit. Ehhez szorosan együtt kell működni egy adott klubbal, s remélem, hogy ez az Arsenal lesz majd. Mindannyian tudják, hogy valamilyen formában nagyon szeretnék majd visszatérni ehhez a csapathoz. De ehhez előbb felkészült kell lennem. Meg akarom tanulni az egész folyamatot, meg akarom szerezni a képesítéseket, aztán majd meglátjuk.

 

Szerencsére ismerem, mit jelent a keményen dolgozni kifejezés. Ez egyrészt az édesapámtól származik és azoktól a játékosoktól, akikkel valaha is együtt játszhattam: Zidane-tól, Djorkaefftől, Thuramtól, Petit-től, Desailly-től vagy Barthez-től. Mindannyian rengeteget tanítottak nekem. Nagy hatással voltak az én személyes fejlődésemre, és remélem, hogy ezt a tudást később én is átadhatom.

Addig is Henry a Sky Sports angol csatorna szakértőjeként fog tevéknykedni, amely során az Arsenal meccseit is kommentálnia kell majd. A francia úgy gondolja, ez a munka is feküdni fog neki, s azt is hozzátette: kritikusan fogja szemlélni egykori csapata és mestere, Arséne Wenger teljesítményét.

Ha megnézek egy meccset a Sky-on a barátaimmal, körülbelül 20000 alkalommal állítom meg a felvételt, s mire végzek, addigra már vége a mérkőzésnek és az eredményt is tudjuk. Lehet, hogy idegesítő ez a szokásom, de szeretem elmagyarázni a barátaimnak, hogy az adott meccsen mi történt és minek nem szabadott volna. Szóval nagyszerű, hogy most már a munkám része lesz megállítgatni a meccs felvételét.

 

Arról fogok beszélni, hogy az adott csapat jó-e vagy rossz. Semmi személyes színezet nem lesz a véleményemben - mint amikor játékosként nekem is elmondták, ha valamit nem jól csináltam. A szituációkról fogok beszélni és nem ítélkezem az emberek fölött.

A francia legenda végezetül azt árulta el, hogy mennyire volt nehéz döntés a visszavonulását elhatározni.

Volt ennél egy döntés, ami sokkal, de sokkal nehezebb volt. Nem fogom titkolni, mindenki tudja, hogy megsirattam, amikor elhagytam az Arsenalt. Az egy nehéz időszak volt, itt kellett hagynom a klubot és a szurkolókat, akiket imádtam. Szóval a visszavonulásomról dönteni egyszerűbb és logikusabb volt, mint amikor az Arsenalt elhagytam. Most békében vagyok.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

9 éve
Törölt felhasználó
A cikkből látszik, hogy nem csak a pályán zseni, de az élethez se hülye.
Szerény, de magabiztos.
Ha valakire, rá felnéznének a klubnál, mint edzőre is.
(De az, hogy valaki jó játékos, nem jelenti azt, hogy jó edző is lesz. Várjuk ki a végét, én szurkolok neki :))
9 éve
te jó ég....van ám itt oszt kvality baszki! Rég olvastam ennyire összeszedett interjút....ez a félisten pontosan tudja mit akar...nem sietett semmit...totál beszarás lesz ha egyszer rajta lesz a pufi kabát és majd baszakszik a cipzárral:D

Szólj hozzá