A Stoke elleni 3-2-es vereséget követően összeszedte magát az Arsenal, Arséne Wenger gárdája ugyanis a hétközi 4-1-es Galatasaray elleni Bajnokok Ligája-sikert követően a bajnokságban is hasonló arányban nyert ezúttal a Newcastle ellen.

Az Arsenal végig irányította a Szarkák elleni mérkőzést, amelyen Olivier Giroud szerezte meg a vezetést a 15. percben egy Alexistől kapott beívelést követően. A további gólok már a második játékrészben jöttek, az 54. percben Cazorla emelte át a Newcastle kapusa fölött a labdát, majd négy perccel később megint Giroud volt eredményes egy remek Bellerín-beadást követően. Bár Alan Pardew csapata a 63. percben szépítetni tudott, a végső döfést a születésnapját ünneplő Santi Cazorla vitte be a vendégeknek, amikor a spanyol játékos büntetőből duplázott és ezzel kialakította a 4-1-es végeredményt.

A mérkőzést követően Arséne Wenger elégedetten értékelt.

A mai meccsen is láthattuk, hogy képesek vagyunk gólokat szerezni. Összességében egy dinamikus mérkőzésen vagyunk túl, ahol még a védelemben, ahol elég szűken vagyunk a játékosállományunkat tekintve, is stabilak tudtunk maradni. A támadásépítésben mindig veszélyesek voltunk. Végül magabiztosan nyertünk, négy góllal, éppen ez kellett már a csapatnak. Erős választ adtunk a Stoke elleni meccset követően, most reméljük, jól vesszük majd a karácsonyi akadályokat is.

 

Összességében remek gólokat szereztünk, kiváltképpen gondolok Giroud második találatára és Cazorla góljára, amely utóbbit egy nagyszerű Sanchez-passz előzött meg. Az első három gólunk egészen pazar volt, de bevallom, nem egészen értem, miért vették el Welbeck gólját az első félidőben. 

 

Mindenki teljesítményével elégedett vagyok. Giroud visszatérése lendületet adott a csapatnak, bár még mindig nem fitt teljesen. De ezzel együtt is jók az összjátékai a többiekkel, és remekül fedezi a labdát. 

Az Arsenal győzelme megnyugtatta a szurkolókat is, noha a Stoke ellen is csak egy kisebbségben lévő csoport támadta Arséne Wengert és a gárdát. A francia mindazonáltal örül, ha a mai meccset követően boldogan tudtak távozni a rajongók az Emiratesből.

A Stoke ellen beragadtunk a kezdésnél, főleg védekezésileg. Ha megnézzük a statisztikákat, ott is rúghattunk volna 4-5 gólt, erre emberhátrányban fejeztük be a meccset. Védekezésben viszont nem voltunk a helyzet magaslatán már a kezdetektől, ennek pedig megittuk a levét. A támadásokban lévő folyékonyságunk ott sem volt rossz, csak rossz napot fogtunk ki védekezésileg.

 

Nagyon hálás vagyok a szurkolóknak a mai biztatásukért, de a legfontosabb mégis csak az az irány, ahogyan elképzeljük a saját futball stílusunkat, s hogy a rajongók elégedetten távozhattak, mert jól játszottunk és nyertünk is. Az a munkám, hogy a meccseinket megnyerjük és hogy a  szurkolóinkat boldoggá tegyük.18 éve dolgozom Angliában, és eddig az esetek 99,9%-ban óriási tiszteletet kaptam. A maradék 0,1%-kal meg tudok birkózni. Az a munkám, hogy mindenkit boldoggá tegyük, és ha ez nem sikerül, akkor el kell viselnem a kritikákat.

 

Az elmúlt hat meccsből ötöt megnyertünk, és kell még egy pár diadal, hogy fentebb emeljük az önbizalmunkat. 3-1-nél ma is láthattuk, hogy egy kicsit megfogtak bennünket, még élt a csapatban az Anderlecht ellen elszenvedett pofon. Kell még egy pár meccs, hogy visszaálljon a magabiztosságunk.

Az Arsenal számára legközellebb jövő vasárap folytatódik a bajnokság programja, Wenger csapata ekkor a Liverpool vendége lesz az Anfielden - a francia közleménye szerint még mindig Koscielny és Ramsey nélkül. Addig is fontos esemény lesz a hétfői Bajnokok Ligája-sorsolás, amelyre a menedzser is külön készül.

Ramsey-nek és Koscielny-nek még kell egy pár hét, ők nem utaznak velünk az Anfieldre jövő héten.

 

Ami a BL-sorsolást illeti: az elmúlt években alaposan kijárt nekünk a jóból, szóval talán ellátogatok egy templomba a hétvégén.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (19)

9 éve
A Monaco 4 góllal lett csoportelső, viszont csak 1-et kaptak. Ha otthon nyerünk 2 góllal akkor sima továbbjutás :-)
9 éve
EZAZ!! A lehető legjobb sorsolás! Ezt már kiérdemeltük. Negyeddöntő,jövünk! :lol: 🧀
9 éve
Törölt felhasználó
Azta mekkora bunda ez a sorsolás, már meg se lepődök.
Juventus helyett Monaco.
9 éve
Én elkezdtem nézni ma a United-Poolt, de egyszerűen annyira felbaszott a makker Manchester, hogy a félidőbe kikapcsoltam az egészet a francba. Az első góljukat megelőzöen Sterling rontott nagy helyzetet, a második pedig les (?) volt. A Liverpoolon látszott, hogy fejben nagyon gyengék, de a pályán kb. egy szintet képviseltek az ördögökkel. Mostanában a Ferguson érát idézi az MU. Szar, undorító játék, majd szerencsés győzelem. Ezzel - engem legalábbis - a világból ki lehet kergetni. Játszon egy csapat szépen, látványosan, de ezek a győzelmek annyira a Unitedre vallnak, hogy komolyan már fáj. Azon pedig szintén nem lepődök meg, hogy a meccs minősége (1. félidő alapján) jócskán hagyott kívnnivalót maga után. Az elmúlt időben rendre ilyenek a PL-rangadók.
9 éve
Gratulálhatunk magunknak, szépen formába hoztuk a unitedet, azóta folyamatosan nyerik a meccseiket. Ezzel együtt igazán merem remélni, hogy ezt a bűngyenge Liverpoolt megverjük, bár állítom ,hogy ez a Jones ellenünk fogja ki a legjobb napját és még Balotelli is gólt rúg majd.

Szólj hozzá