Raymond Verheijen, a holland, a dél-koreai, illetve az orosz nemzeti válogatottak korábbi erőnléti edzője szerint az Arsenal edzői stábja nagyban felelős azért, hogy a csapatot immáron évről-évre tömeges sérüléshullámok sújtják, aktívan befolyásolván ezzel a klub teljesítményét a különböző sorozatokban.

Az arsenalreport.com összefoglalása alapján a 2014-es naptári évben 71-szer sérült meg valamelyik játékos a csapat felnőtt keretében, átlagosan pedig 36,3 nap kell ahhoz, hogy a sérült játékosok felépüljenek. Július 1-je, tehát a főszezonra való felkészülés megkezdése óta 38 különböző sérülés sújtotta az első számú csapatot, ez az esetek 37%-ában szalagsérülés volt.

Arséne Wenger a múltban már utalt arra, hogy ki fogják vizsgálni a sérülések okait - ennek első lépéseként a nyár folyamán leigazolták a német válogatott teljesítmény- és fitnesz edzőjét, Shad Forsythe-t, a közelgő hónapokban pedig felújítják és korszerűsítik a csapat edzőközpontját is.

Mindezek ellenére az Arsenal jelentős sérüléshullámmal várja a soron következő bajnokiját, a Newcastle United ellen: Laurent Koscielny augusztus óta továbbra is Achilles-gondokkal küszködik, Theo Walcott pedig továbbra sem térhetett vissza érdemben a januári keresztszalag-szakadását követően. Nacho Monrealra, Mikel Artetára, Jack Wilshere-re még több hétig, hónapig nem számíthat Wenger, a Galatasaray elleni BL-meccsen pedig Aaron Ramsey is kidőlt - sajtóhírek szerint legalább egy hónapra.

Verheijen, aki a közelmúltban már egyszer élesen kritizálta az Arsenal edzésmódszereit, így reagált Ramsey sérülésére a Twitterén:

Szomorúan olvasom a legfrissebb híreket Ramsey sérüléséről. Az ő arsenalos sérüléshullámai egyszerűen sokkolóak, pedig egy fiatal játékosról van szó. 

 

Van Persie csak 31 éves, mégis öregembernek tűnik a pályán, az Arsenalnál ugyanis ennyi mindennel tönkretették a testét. Ugyanez a karriert veszélyeztető folyamat zajlik most Ramsey-nél, Oxlade-Chamberlainnél, Wilkshire-nél [sic] és Walcottnál, akik strukturálisan sérültek. A játékosoknál, akik szezonról szezonra folyamatosan sérültek, egyszerűen mindenféle gyengeségek keletkeznek a testükben, emiatt pedig egy ördögi körbe keveredik a felépülésük.

 

Szerencsére Fabregas ki tudott szakadni az Arsenaltól, szóval a londoni amatőrök nem tudták tönkretenni az ő testét.

Az Arsenalnál nem kívánták kommentálni Verheijen kommentárát.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

9 éve
Törölt felhasználó
Írt, ahogy írt, de kétlem, hogy homokba kéne dugnunk a fejünket. Valószínüleg igaza van, mert nagyon másra nehéz gondolni már. 1-2 évente cserélgetjük a jobbnál-jobb orvosokból álló stábokat, erőnléti edzők is jönnek-mennek, de változás nincs. Mondjuk, attól függetlenül, hogy mi elfogadjuk ezt, sokat még nem léptünk előre.... A klubban is kinyilhatna valakinek a szeme. Jóformán már azt sem tudom, hogy ki az a Walcott.... :down:
9 éve
James! Nem így írják, csak ő úgy gondolta, hogy Jack-et így kell írni. Ezért is írtam a fordításba a sic-et, hogy ez nem véletlen elütés.
A holland csóka egyébként van Gaalt is kritizálja, mert a Unitednél is hasonló állapotban vannak a játékosok...
9 éve
1 nagy mákunk van: első számú szellemi vezetőnk szótárából hiányzik a hajtás és a 90 percig focizás mint fogalom....emiatt van ennyi sérültünk csak, szeintem ezt meg kell köszönni Wenger Úrnak....mi lenne mondjuk ha fociznának?:D Rossz is belegondolni..phu!
9 éve
Ramsey sérülése már a röhej kategória. Nem is ütközött senkivel. De volt már pár ilyen esetünk. Áll a játékosunk - esetleg kocog egy jót - és hirtelen elszakad a keresztszalagja... Meg belerakja egy lövésbe a lábát... és 3 hónap hordágy! Basszus, mi lenne a mi játékosainkkal, ha Simeone kezei alá kerülnének?! Egy Atletico meccsen 11 játékosunk sérülne le.
9 éve
Törölt felhasználó
Egy régi játékosa mondta, basszus, akkor ez biztos így van, azért remélem nem Gervinho volt, mert ő most kicsit elfogult, de a többiek biztos források.
Én amúgy nem tudtam ki ez a holland szaktekintély, így rákerestem, nos az életrajzából egy dolog tűnt ki, a kritizálás, bár hol volt, mindig kritizált mindenkit, de hát aki ekkor zseni az mindenkinél mindent jobban tud, bár lehet neki is az említett játékos szivárogtatott.
Amúgy hollandul így írják Wilshere-t?

Szólj hozzá