Arséne Wenger úgy gondolja, hogy a rutintalan védősor számlájára írható az Arsenal meglepetés veresége a Stoke City otthonában.

Az Arsenal nagyon gyengén kezdte a meccset, az előző három mérkőzésen gólt sem kapó csapat már a 19. másodpercben kapitulált, amikor Peter Crouch megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Az Arsenal ezt követően sem tudott magához térni, bár kisebb helyzetek adódtak Giroudék előtt, a félidőben már háromgólos volt Bojanék előnye.

Az Arsenal a második félidő közepén hirtelen felébredt, és két percen belül két gólt is szereztek, ám összességében ez már kevés volt a pontszerzéshez, így a csapat elszenvedte idénybeli negyedik vereségét.

A Stoke nagyon erősen kezdett, mi pedig nem voltunk elég határozottak hátul. Kaptak egy korai ajándékot a gólukkal, onnantól kezdve pedig még több energiára volt szükségünk, hogy visszajöjjünk a meccsbe. Egy kicsit tapasztalatlan volt a védősorunk, sem Koscielny-t, sem Monrealt nem tudtuk nevezni és Debuchy sem volt játékra képes állapotban. Összességében nem tudtunk hozzászokni ahhoz a stílushoz, amit a Stoke képviselt. Lassan kezdtünk hátul, s mire felébredtünk, már késő volt. - mondta Wenger.

A mai meccs is jól mutatja, hogy hiába hoztuk le az előző három mérkőzésünket kapott gól nélkül, minden egyes találkozónak maximális elhivatottsággal kell nekivágni. Azt gondolom, a harmadik góljuk szerencsés volt, mert szabálytalanság volt a tizenhatoson belül. De ettől függetlenül a védelemben nem voltunk elég stabilak.

Az Arsenal sorsát végül Calum Chambers kiállítása pecsételte meg - az angol védőt az utolsó tíz percben állította ki a mérkőzés játékvezetője. 

Ez egy hibás döntés volt a játékvezető részéről. A mérkőzés folyamán legalább még öt játékos le lehetett volna küldeni különböző szabálytalanságok miatt. Úgy gondolom, hogy Chambers nem érdemelte meg a piros lapot, tekintve, hogy a többi játékos milyen könyökléseket és rugdosásokat mutatott be.

A francia menedzser végül a Chelsea idei első vereségére és Danny Welbeck helyzetére tért ki.

Nincs mit foglalkoznunk a Chelsea-vel, mi egy másik csapat vagyunk. Meg akarjuk nyerni a saját meccseinket és nem azt kell nézi, mit tesznek a többiek.

 

Danny rengeteget játszott az elmúlt időszakban és volt egy kisebb ágyéksérülése is. Egy kicsit kivettem őt a játékból, rotálni akartam - sajnos csak a félideig sikerült ez, de fittnek tűnt. Három-négy csatárunk is van, nem mindenki játszhat egyszerre. Alexis is minden meccsen játszott, neki is egyre mélyebbről kell feltöltődnie. A szezon bizonyos szakaszában pihentetni kell ezeket a játékosokat. Alexis például nem fog játszani kedden.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (49)

9 éve
nah tessék köztudott...mondom én...86os az IQm...nah:D
9 éve
Törölt felhasználó
Akkor Coq ezért tűnt el az edzésekről. :D Azt hittem, hogy az ifikkel edz.
9 éve
Most hallom először, hogy Coquelin kölcsönben van.
9 éve
James a köztudott Arsenal berkekben....hát nem ugyanazt jelenti mint általában.
9 éve
semmi nem adja...csak strím lesz ha lesz, lehet inkább csajokat kellene nézni az m1en....ott van tét

Szólj hozzá