Alexis Sanchez úgy gondolja, hogy az angol ligában játszott stílus jobban fekszik számára, mint a spanyol bajnokságban, azon belül is a Barcelonában tapasztalt.

A chilei játékos idén nyáron váltott klubot, a beilleszkedése pedig gyorsan és pazarul sikerült: 22 meccs alatt 14-szer talált az ellenfelek hálójába. A klubsikereket természetesen eddig viszont csak a Barcelonánál érhetett el Alexis, ahol három szezon alatt öt trófeát is a magasba emelhettek.

Nagyon sok időbe telt, mire alkalmazkodtam a Barcelona stílusához. - árulta el Alexis a The Times-nak adott exkluzív interjújában.

 

Az első szezon rendben volt, a második még jobban sikerült, de időre volt szükségem. Az Arsenal szép focit játszik, de a világon egyetlen más csapat sem játszik abban a stílusban, mint a Barcelona. Az angol futball sokkal direktebb, sokkal inkább célfutball. Ezt én viszont szeretem, jobban illeszkedik a stílusomhoz.

A sokoldalú támadó az újdonsült csapattársainak is megköszönte a rengeteg segítséget, és leszögezte: az Arsenal játékosgárdája legalább ugyanolyan jó, mint a Barcelonáé.

A csapattársaim rengeteget segítettek a beilleszkedésben. Ha ők nem lennének ennyire jók, nekem sem menne így a játék. Ez ilyen egyszerű, a keretben rejlő minőség és színvonal szemmel látható, ehhez elég lenne egy edzést megnézni. A szint többé-kevésbé ugyanaz, mint a Barcelonánál. Persze az edzéseket más dolgokat csinálunk, de a játékosokra lebontva a színvonal ugyanolyan.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

9 éve
Nagyon sokan a sérülése alatt döbbentek rá arra, hogy OG egész használható csatár. Nyilván nem egy Henry vagy Bergkamp, de messze jobb annál, ahogyan lehúzzák.
9 éve
Törölt felhasználó
Így van, Giroud visszatérésével azonnal látszottak olyan kényszerítők, háromszögezések, amiért annyira imádtam a tavalyi csapatot. Hihetetlen passzjátéka van annak a csávónak és ezt bizony Welbeck is kihasználhatja. A sarkazós passza, amivel megjátszotta Welbecket a Soton ellen... Mindig azt gondoltam, hogy nincs nála veszélyesebb csatár a világon háttal a kapunak. :D
9 éve
Már most, OG visszatérésével is jobb lett a helyzet. A vébé meg a sérülések miatt sajnos nem nagyon sikerül elkapni a fonalat, szóval lehet, hogy csak jövőre lesz megoldva a képlet.
9 éve
Törölt felhasználó
Érdekes egyébként, hogy a mi játékunk idén lett olyan direkt, mint amiről ő beszél. Ez annak köszönhető, hogy (sajnos a sérüléseknek is köszönhetően) idén az Alexis, Welbeck, Ox hármasra építettük ki a játékunkat, tavaly pedig az Özil, Ramsey Giroud trióra. Nekem őszintén szólva a tavalyi ezerpasszos játékunk kicsit jobban tetszett, de reméljük, hogy a visszatérőkkel és Ramseyék forma javulásával lehet ötvözni a kettőt.

Szólj hozzá