Arséne Wenger a pénteki sajtótájékoztatóján ismertette a West Brom elleni bajnokira készülő kerettel kapcsolatos legfrissebb híreket.

A hét legnagyobb kérdése a sérülések szempontjából Jack Wilshere bokasérülése volt - az angol játékosról az Arsenal hivatalos közleményt adott ki, miszerint Wilshere egy rutinműtéten esett át, s várhatóan három hónapig nem lesz bevethető.

Ami a többieket illeti: Wojciech Szczesny még a Manchester United ellen szedett össze egy sérülést - a medencefájdalmakkal bajlódó lengyel kapus azóta nem is edzhetett, így az ő és a második számú kapus, David Ospina hiányában továbbra is Emiliano Martínez védi majd az Arsenal kapuját a szombati meccsen.

A Dortmund ellen ismét megsérülő Mikel Artetának újfent a vádlijával akadtak gondjai. Wenger szerint a sérülés a legenyhébb, egyes kategóriába tartozik, de ezzel együtt a spanyol kapitányra legalább két-három hétig nem számolhat a menedzser. A németek ellen Yaya Sanogót is sérülés miatt kellett lehozni, ám a francia csatár lába görcsöt kapott szerdán, így az ő helyzetét nem sérülés hátráltatja.

A Dortmund ellen hiányzott Danny Welbeck is, az angol játékost ínszalag-sérülés hátráltatta. A csatárt éppen a sajtótájékoztató időpontjában vizsgálták a csapat orvosai, így Wenger nem tudott konkrétumokkal szolgálni, hogy bevethető lesz-e szombaton. Olivier Giroud azonban visszatérhet - a franciát adminisztratív okok miatt nem szerepeltethette az Arsenal a Bajnokok Liga-meccsen.

Laurent Koscielny a hétközben térhetett vissza a teljes körű edzésekre, Wenger a francia hátvédről csak annyit árult el, hogy ha úgy dönt, Koscielny kezdhet szombaton.

Wenger végezetül Theo Walcottról osztott meg híreket: az angol játékos továbbra sincsen játékra kész állapotban, miután a novemberi válogatott meccsekről ágyékgyulladással tért vissza. Walcott így sem a szombati, sem a jövő heti, Southampton elleni mérkőzésen nem vehet részt.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

9 éve
Törölt felhasználó
"Arsene Wenger az Arsenal menedzsere úgy tűnik a téli időszakban nem akar nagy költekezést rendezni, mert állítólag csak egy játékos igazolnak a januári időszakban. A sajtó szerint a Paris SG francia középpályása költözhet vissza Angliába, Yohan Cabaye nem tudott magának állandó csapattagságot kivívni a francia fővárosban, így Londonba költözne a sérült Jack Wilshere pótlására. A francia válogatott játékos januárban került a Newcastle Unitedtől a PSG-be és egy év után távozna. Az átigazolásnál meghatározó lesz az ár kérdésköre, mert a 28 éves labdarúgót még 2017-ig szerződés köti a piros-kék alakulathoz." Ezen az oldalon írták még, hogy érdeklődünk Varane iránt is, mindkettőt nagyon eltudnám képzelni a csapatban!
9 éve
Szczesny, Ospina, Debuchy, Koscielny (én még idetenném, biztos majd ha 1 meccset kibírt), Arteta, Diaby, Wilshere, Özil, Walcott, Gnabry, Welbeck, Sanogo ... ha hozzárakok 2 U19-es védőt, akkor ezekkel akár bajnokságot is lehetne nyerni!
9 éve
Arsenalfan25, amikor gyereke született és még lábadozott (kb.), úgy nyilatkozott, hogy mindenütt jó, de legjobb otthon... nem, hogy már szétrágom a vaskerítést is, hogy focizhassak..., na ehhez tartja is a magát. Én őt már akkor leírtam, többé nem a játék érdekli.
9 éve
Odabasz ez a hír de rendesen....! Kosinak örülök mert kell már valami értelmes védő is!

De azé olvassatok a sorok között.....nálunk rutinműtét után hogy ki 3,5 hónapot egy játékos..:D és az Arteta sérülése (most figyelj) 1-es kategória...bazz ezek a sérüléseket is kategorizálják:DDD

Komolytalan és vicces már ez....én ha tehetném azt akinek nem kettétörték a labád hanem így amúgy sérült meg szélnekereszteném...hogy élősködjön másokon. A többinek meg ultimátumot adnék hogy adott szezonon belül vki ennyit sérült akkor báj-báj...lehet itt Walcott meg Wilshere is nagy reménység de lófasz az amit ezek eddig az asztalra tettek....1-2 meccsen jók a többin szarok a többin meg sérültek....100k ért....fasz kivan de komolyan! Mehetne mindegyik a picsába inkább.
9 éve
Anniyra irritál ez a sok sérülés! >:-( Visszatér Giroud, erre fel elveszítjük Welbecket... Walcott sérülését minimálisnak állította be Wenger, ehhez képest még rá két hétre sem lesz benne a keretben. Szczesny, Ospina, Debuchy, Arteta, Diaby, Wilshere, Özil, Walcott, Gnabry, Welbeck, Sanogo. Laza 11 ember. Ami még viccesebbé teszi a helyzetet, hogy ebből kb. 7-8 ember kezdő lenne. :-S

Szólj hozzá