Jack Wilshere ebben a szezonban két szerepkörben játszik egyelőre - amíg az Arsenalban támadóbb felfogásban, box-to-box középpályásként lép pályára, az angol válogatottban Roy Hodgson védekező szerepkörben játszatja a 22 éves játékost.

Wilshere mindkét szerepben jól megállja a helyét, így a brit sajtóban felmerült, hogy a krónikus védekező középpályás-gondok miatt az Arsenalban is ugyanilyen poszton is feltűnhetne a játékos. Wilshere a Telegraphnak adott nyilatkozatában elárulta, hogy neki nem lenne ellenére a váltás, ám Arséne Wenger egyelőre nem erőltetné a dolgot.

Igen, az Arsenalnál is szívesen játszanék hasonló szerepkörben, mint a válogatottban, igaz, ez kicsit problémásabb lenne a felállásunk miatt. - mondta Wilshere.

 

Már beszéltem erről Arséne Wengerrel, de ő egyelőre nem védekező középpályásként számítana rám.

 

Élvezem az Arsenalnál betöltött posztomat is, mert akkor csatlakozhatok a támadásokhoz is, de még egyszer mondom: semmi gondom nem kellene, ha védekezőbb szerepkört kellene betöltenem. Ez a menedzser döntése. Úgy tudom, Arteta még mindig sérült, így Flamini veszi át a helyét. Minden a menedzser döntésén múlik, ha úgy akarja, akkor visszavontabban fogok játszani.

 

Úgy érzem, kezdek belejönni ebbe az új posztba. A Svájc elleni meccsen játszottam először így, azóta pedig egyre jobb a helyzet. Persze, még dolgoznunk kell rajta az edzőkkel, mert csak a válogatottban játszok ezen a poszton, a klubomnál nem. 

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

9 éve
Törölt felhasználó
Valószínűleg mindkét csapatnak hasznosabb lenne, ha mindkét együttesben egy szerepkört töltene be, és nem különbözőt
9 éve
Azért látszott rajta, hogy nem az eredeti posztja. Szerintem kis gyakorlással mind az angolok, mind mi jól járhatnánk.
9 éve
Törölt felhasználó
Egyetértek JACKOXI-val és remélem az öreg végre normálisan fog gondolkodni és tényleg visszavonja VKP-ként. Jó megálja a helyét ezen a poszton és Özil is tényleg végre saját/eredeti posztján lehetne.
9 éve
4-2-3-1-ben, 4-4-1-1-ben és 4-1-4-1-ben is simán lehetne visszavontabban játszatni, és akkor még Özilnek is lenne helye a saját posztján.
9 éve
Törölt felhasználó
Amikor berobbant nàlunk, akkor is visszavontabb szerepkorben jàtszott. Akkor is azt nyilatkozta, hogy jobban szeret hàtul jàtszani. Anno is a vèdekezèse volt làtvànyosabb mint a hosszù indìtàsai. Nem is èrtettem anno amikor eloszor làttam irànyitòkènt. Wenger Fabre òta beleorult ebbe a KTK posztba, elvileg OX-bòl is azt akar faragni...

Szólj hozzá