Az Egyesült Államok elleni világbajnoki csoportmeccset követően először kezdhetett Lukas Podolski a Nationalelf színeiben a Gibraltár elleni Európa-bajnoki selejtezőn - az immáron 121 válogatott meccsen pályára lépő játékos pedig a harmadik helyre lépett elő a legtöbb szerepléssel rendelkező játékosok listáján, Lothar Matthäus (150) és Miroslav Klose (137) mögé.

A válogatottbeli jövő azonban jelenleg inkább kételyeket tartogat a 29 éves játékosnak, amely leginkább annak köszönhető, hogy Podolski nem játszik rendszeresen a klubcsapatában. A német játékos ebben a szezonban minden sorozatot összevetve csak nyolcszor lépett pályára - ebből pedig mindössze csak egyszer volt kezdő. Ennek tükrében aligha csoda, ha a német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw szükségszerű változtatásra hívta fel a játékos figyelmét.

Úgy gondolom, hogy Lukasnak több játékra van szüksége. Egyszerűen jelenleg nincs meg a kellő fizikai kondíciója, hogy végigjátsszon egy-egy meccset. Tudatában vagyok annak, hogy nem játszik sokat az Arsenalnál, s el kell gondolkodnia ezen a helyzeten. - árulta el Löw.

Azt maga Podolski sem érti, miért játszik ilyen keveset Arséne Wenger csapatában.

Természetesen nem vagyok elégedett a pillanatnyi helyzetemmel, nem is lehetek az. Nem egyszerű, ha az ember nem csinálhatja azt, amit szeret. 8-10 percekre állhatok be a meccseken, így pedig nehéz formába lendülni. De minderről az ottani edzőt kellene megkérdezni.

Sajtóhírek szerint azonban Podolski fejében már a távozás járhat - a német játékosnak már a nyár folyamán is több kérője akadt, ám Olivier Giroud sérülését követően Arséne Wenger végül nem adott engedélyt a távozásra. A német bild.de viszont úgy tudja, a játékos 5 millió euró ellenében távozhat az Arsenaltól a januári átigazolási szezonban, méghozzá az Inter vagy a Juventus csapatok egyikéhez.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

9 éve
Törölt felhasználó
Pont ez jutott nekem is eszembe, hogy sikerült Wenger idióta makacs felfogásának köszönhetően nem egy játékost elherdálni.
Podolski jó játékos! De sok ideje nem volt bizonyítani nálunk... Grat Wenger!
9 éve
Campbell és Poldi Wenger áldozatai. + Mi is!!!
9 éve
Törölt felhasználó
Többet ér Lukas,mint potom 5 milla,az tuti.
Kár,h. ilyen kevés lehetőséget kap Wengertől (csak úgy,mint Campbell) :(
Benne van a Pakliban,hogy a télen min. kölcsönbe,esetleg végleg távozik sorainkból,pedíg nem rossz,mikor elsül az a félelmetes balosa...
Sajnálom Poldit... :(

Szólj hozzá