Mathieu Debuchy az Arsenal egy dubai-i iskolai rendezvényén elárulta, hogy jól halad a rehabilitációja, és reményei szerint már decemberben visszatérhet a pályára.

Nem alakultak jól az első arsenalos hónapok a francia jobb hátvédnek, hiszen a szeptemberi elleni Manchester City elleni derbin olyan szerencsétlenül ért talajt Debuchy, hogy súlyosan sérültek a bokaszalagjai. A játékost emiatt műteni kellett, s már akkor tudvalevő volt, hogy a rehabilitácója három hónapot vesz majd igénybe.

Ennek az időszaknak pedig lassan a vége felé közelít Debuchy, aki eltökélt, hogy behozza a kieséséből fakadó időt.

Nagyon büszke voltam, hogy az Arsenalhoz igazolhattam, emiatt volt különösen frusztráló, hogy néhány héttel később lesérültem. A bokám most már sokkal jobb állapotban van, minden nap nagyon keményen dolgozom a fizikoterapeutával, decemberben pedig már a pályán akarok lenni. Már nagyon várom - mondta Debuchy.

Nagyon keményen dolgozok azon, hogy még erősebben térjek vissza. Az Arsenalnál midnen edzés nagyon magas színvonalon zajlik. Bár már 30 éves vagyok, még mindig fejlődhetek, mert magas kvalitású játékosokkal dolgozhatok a csapatnál. Az viszont frusztráló, hogy a meccseket többnyire a lelátókon követtem végig és nem a pályán.

Debuchy közelgő visszatérése jól hír az Arsenal szurkolóinak, mint ahogyan az is, hogy Olivier Giroud is megkezdhette a sípcsonttörését követően az edzésmunkálatokat. Laurent Koscielny-re azonban Achilles-problémák miatt még heteket kell várni, Mesut Özilnek pedig várhatóan mind a 12 hetére szükség lesz, hogy felépüljön a részleges térdszalag-szakadásából, így a német játékos ebben a naptári évben már nem játszhat.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

9 éve
James, hogy imádjad: megmondom a tuti-t! Wenger OUT!:D
9 éve
Törölt felhasználó
Imádom mikor szükséges információk nélkül, vagy a jelen helyzet szerint megmondják egyesek a tutit. De a lényeg Wenger takarodj.
9 éve
Törölt felhasználó
Remélem minél hamarabb visszatér, mert Chambers középen sokkal jobb teljesítményre képes, mint a szélen.
9 éve
Én is nagyon várom vissza Debuchy-t.A két szélen ő és Gibbs kiválóan csatlakozik a támadásokhoz és ez a két plusz ember elöl sokszor a pluszt jelentheti.
9 éve
Törölt felhasználó
Debuchy nagy harcos, aki a támadó játékunkba is színt tudna vinni. Nagyon várom vissza.

Szólj hozzá