Magabiztos játékkal, végül 3:0-ás végeredménnyel nyert az Arsenal a kötelezőnek tekintett, sereghajtó Burnley elleni meccsen, a gólokat Alexis Sanchez és Calum Chambers szerezték.

A mérkőzést követően Arséne Wenger elégedetten értékelt.

Csapatszinten erős teljesítményt nyújtottunk. Intenzívebben kellett játszanunk a második félidőben, és ez gond nélkül ment. A helyzeteket lassacskán előteremtettük, aztán végül minden könnyedebbé vált, amikor már 2:0-ra vezettünk.

 

A Burnley jól tette a dolgát, nekünk pedig nem volt szabad hibáznunk hátul. Türelmesnek kellett maradnunk - ez pedig nem sikerült az előző meccseinken. Most viszont úgy tűnt, tanultunk ezekből. Sokkal inkább kiegyensúlyozottabbnak tűnt a védekezésből támadásból váltásunk, és kevésbé voltunk bajban, amikor elvesztettük a labdát. Komolyan vettük a dolgunkat, és ez nagyon fontos a hatékonyságot illetően. 

 

Mostanában otthon nem sikerült hoznunk az eredményeket, de ma igen. A csapat önbizalma szempontjából pedig fontos, hogy nem kaptunk gólt.

A francia menedzser ismét kitért a meccsen duplázó Alexis Sanchez teljesítményére.

A fejesgólja megmutatta, miért mondtam rá, hogy igazi utcai harcos. A gólja sokkal inkább az eltökéltségéből és az elszántságából adódott, mintsem hogy technikailag valami különlegeset tett. Harcos tulajdonságai vannak, ezenkívül pedig egy tehetséges, minőségi játékos. Minden futballistában ezt keresi az ember.

 

Amint, hogy középre jött, még veszélyesebben játszott. Lehet, hogy ez tendencia lesz, mert nagyon magabiztos, fizikálisan pedig nagyon erős, belemegy a párharcokba is és jók az elfutásai. Talán a pálya középéről még veszélyesebb.

A mérkőzés vége felé Theo Walcott is visszatérhetett a pályára a kilenchónapos távollétét követően.

Nagyszerű, hogy sikerült neki 12-13 percet adnom egy megnyert meccs állásánál.Jó döntéseket hozott és jó volt a helyezkedés is. Egyszerűen csak fel kell venni a ritmust.

Az Arsenal menedzsere végül a sérültekre tért ki.

Nincs újabb sérültünk. Wilshere állapotáról nehéz bármit is mondani, mert még nem edzett a csapattal. Talán holnap, vagy legkésőbb hétfőre rendben lesz.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

9 éve
Szczesny - Chambers Mertesacker Monreal Gibbs - Arteta Ramsey - Chamberlain Rosicky Alexis/Podolski - Podolski/Alexis.
9 éve
Podolskit akarom! Én még Campbellt is akarom (legalább a cserepadra)! És ha Arteta játszik, ma is figyelem ; - )
9 éve
Remélem Podolski kezd ma, megérdemelné a lehetőséget!
9 éve
Wilshere nem lesz az Anderlecht ellen. Betegség miatt hiányzik majd.
9 éve
Törölt felhasználó
LOL Ha A meg B felépül, akkor hogy állunk fel?, úgy hogy C-től Z-ig meg lesérül. Teljesen felesleges ilyeneken logikázni. Meg attól hogy valaki egészséges, közel se biztos hogy hasznos. Bár Walcott meglepően jó volt ahhoz képest hogy most jött vissza, de ha jól rémlik, ő így szokta, majd pár meccs múlva esik vissza. Mikor nem játszott Ox-t követelték a kezdőbe, most hogy már túl van 5-6 meccsen, meg még a padon se akarják látni, persze ez a szokásos szurkolói hozzáállás. Ha jól megy valakinek, akkor azta, ha meg nem akkor meg nem Arsenal szint. Monreal-t is szidják, meg hogy játsszon Bellerin. Bellerinnel semmi baj, kéne neki a játék, de ahhoz képest Monreal nagyon jól teljesít, és azért a rutinja sokat számít, és bár Chambers középütt jobb volt, vagyis a szélen is csak akkor van gáz, ha előre megy és elveszti a labdát. Talán ki lehetne DM-ben próbálni, de mint mondtam úgyis kap itt mindenki lehetőséget, aki bevethető. A lényeg az lenne, hogy pár ember formába lendüljön, mert nem sok ilyen van. Ramseynek végre volt egy értelmes megmozdulása, az a lövés, de azon kívül, még mindig borzalmas, pedig most Wishere se "zavarta".

Szólj hozzá