Elégedetten nyilatkozott csapata teljesítményéről Arséne Wenger a Sunderland elleni bajnoki lefújását követően. Az Arsenal ezúttal a legutóbbi fordulóban nyolc gólt kapó Sunderland vendége volt, s bár az Ágyúsok mutatott játéka továbbra sem volt lenyűgöző, Alexis Sanchez duplájának köszönhetően sikerült elhozni a három pontot a fény stadionjából.

Igen, természetesen elégedett vagyok a teljesítménnyel. Szerdán teljesen másmilyen mérkőzést játszottunk, a mai meccs előtt ismét a három pont volt a cél, és ezt sikerült is begyűjtenünk. Azt gondolom, hogy mi irányítottuk a meccset a második gólunkig. Természetesen megeshet, hogy 1-0-nál kapunk egy gólt és pontokat vesztünk - de ma végig koncentráltunk, így ez nem történt meg. Volt néhány jó támadásunk, ahol csak a végső passz vagy a befejezés hibádzott, de összességében elégedett vagyok a győzelemmel. Nyertünk Anderlechtben, és nyertünk itt is, két és fél nappal az előző meccsünk után, ami sosem egyszerű.

 

Olyan mindig megesik, hogy nem mennek be a helyzetek, de a Sunderland végig keményen koncentrált a múlt heti zakójukat követően. Az első félidőben érezni lehetett rajtuk, hogy nincs önbizalmuk, de a másodikban már jobban kijöttek ez pedig lehetőséget adott nekünk a kontrákra. Egy ilyen nagyarányú vereséget követően - ilyen mindannyiunkkal megesik - az önbizalom egy pillanat alatt elillan, és lassan jön vissza, de azt gondolom, a Sunderland rendben lesz.

 

Vito Mannonével együttérzek. Ő is a mi akadémiánk neveltje, de rá is igaz, amit a Sunderlandre mondtam: az önbizalma egy kicsit megcsappant a múlt heti vereségüket követően, de már eddig is megmutatta a tehetségét, mióta a Sunderlandhez igazolt és erre lesz példa a jövőben is.

A francia a két gólt szerző Alexis Sanchezre is kitért.

Jól használta ki a hibázó sunderlandesek hibáit. Hihetetlen képességű játékos, egyből mindig talpon van, ezért is szerez több labdát, mint egy átlagos játékos. Nagyon gyorsan át tud váltani védekezésből támadásba, és gyorsan tud labdát szerezni. Ebből pedig előnyt tudunk kovácsolni.

Wenger zárásképpen Theo Walcottról ejtett néhány mondatot - az angol játékos kilenc hónapos rehabilitációt követően ismét a keretben volt a Sunderland elleni meccsre, igaz, nem léphetett pályára.

Theo fitt, de egyelőre meccshiányos. Csak egy-két mérkőzésre van szüksége, illetve, hogy visszaszokjon a Premier Liga fizikális körülményeihez, de a fittsége rendben van.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (41)

9 éve
Törölt felhasználó
Meglepődnék,ha igaz lenne a hír. Már azon is meglepődnék ha Wenger felállna a padról a szezonvégén. :lol:
9 éve
Törölt felhasználó
Helyettesíteni tudjuk. ...Pótolni nem.
9 éve
szerintem 4-4 (2-2) -1-1 volt ;-), persze lehet 4-4-2-nek is mondani... meg 4-4-1-1-nek is; a négy védő mellett 2 VKP volt, egyszer nem mentek fel..., meg 2 TKP, és Alexis néha visszább jött, szabadon mozgott, Welbeck meg egyértelmű. Amúgy meccs közben ezt tényleg kellene tudni változtatni...
9 éve
Csak halkan jegyzem meg, hogy a Sunderland ellen 4-4-1-1-et játszottunk. ;-) Írtam is néhány kósza gondolatot erről az eggyel fentebbi hírhez.

Szólj hozzá