Október 16-án, csütörtökhöz volt pontosan 10 éve, hogy az Arsenal mára legendává vált csapata 3-1-re megverte az Aston Villa együttesét, ezzel beállítva a mai napig számító rekorder, 49 veretelenül megvívott sorozatuk utolsó lépcsőjét.

A visszatekintés kapcsán természetesen Arséne Wengert is kérdezték, mit gondol az Arsenal egyik, ha nem a legnagyobb bravúrjáról.

Amikor megcsináltuk ezt a sorozatot teljesen normálisnak és hétköznapinak tűnt. Csak most, ahogy visszanézem az ezekről a kiváló képességű játékosokról készült fotókat, válik tisztává, micsoda kivételes csapat is volt az. Nem csak azok, akik rendszeresen a kezdőben voltak, hanem a cserék is. - mondta Wenger.

 

Ez volt az első csapat a Premier Ligában, amelyik veretlenül megvívott egy bajnoki idényt, de nem sok gárdára emlékszem, amelyik meg tudta csinálni ezt a bravúrt bármelyik más bajnokságban.

 

Nagyon büszke vagyok erre a sikerre, mert nem sok mindent csinálhattunk volna jobban. Ráadásul az azt a keretet alkotó játékosok egészen kivételesek voltak.

A Veretlenekről hamarosan megjelenik egy angol szerző, Amy Lawrence könyve, amelyben maga Wenger írta az előszót, és ebben néhány szóval jellemezte az akkori játékosait.

Jens Lehmann: A sikeréhsége volt a legnagyobb tulajdonsága. Készen állt meghalni a győzelemért.

Lauren: Fantasztikus személyiség, szerintem egy alulértékelt játékos. Minőségi játékos és egy valódi harcos.

Kolo Touré: Hatalmas szenvedély a játék iránt, technikailag sokkal jobb volt, mint ahogyan azt gondolták. Nagyon életvidám srác volt, óriási lelkesedést vitt a csapatba.

Sol Campbell: A gondolkodó. Ha az embernek háborozik, mellé kell állni. Valójában minden játékosom intelligens volt, de Sol erős személyiség volt.

Ashley Cole: Karrierem során vele kapcsolatban van megbánásom. Azért távozott, mert félreérette egymást a klub és a menedzsere. Fantasztikus küzdő. A pályafutása további része megmutatta, milyen zseniális játékos is ő valójában. Itt kellett volna maradnia.

Freddie Ljungberg: Egy újabb erős személyiség, csak a nyerni akarás jellemezte. A Barcelona elleni BL-döntőt óriásit játszott. A harcossága miatt akkor is tudott új energiát találni magában, amikor már végképp kimerült a pályán.

Patrick Vieira: A klub egyik legendája. Sokkal tartozom neki, mert ő volt az első játékos, akit az idekerülésem után megvettem, és ő hitelt adott a szavaimnak. Minden megvolt benne, ami kellett. Az erénye, a klasszis, a küzdőszellem, ami őt mindig is jellemezte.

Gilberto Silva: Számomra ő egy klasszis. Szerény és visszahúzódó volt, emberileg is első osztályú játékos. Képes volt feláldozni magát a csapatért. Ilyen játékos kellett a védelem elé, aki képes volt a többiek piszkos és sötét munkáját elvégezni.

Robert Pires: A másik legenda. Első osztályú játékos, amolyan mosolygós gyilkos. Megölt a mosolyával - de tényleg! Elég neki egy labdát adni, máris tudni lehet, melyik csapat nyer.

Dennis Bergkamp: Dennis a tudomány, az intelligencia és az erény megtestesítője. Egy erős jellem, nagyon elkötelezett, egy igazi profi. Láttam, ahogy az első napjától az utolsóig mennyire koncentrál minden egyes passzára. Intelligens volt és mindig a tökéletességre törekvő.

Thierry Henry: Ez a srác abszolút mindent meg tudott csinálni. A különleges góljai jellemzik őt, mint amilyet a Liverpoolnak, vagy a Real Madridnak rúgott. Ő egy Usain Bolt volt, hatalmas futball tehetséggel.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

10 éve
Az a gond, hogy minden arsenalos ebből él már 10 éve, ideje lenne már túllépni a múlton és a jövőre koncentrálni!
10 éve
Törölt felhasználó
Az a baj, hogy 10 éve ennek a sikernek a farvizén evez wenger és azóta nem képes a megújulásra.
10 éve
Törölt felhasználó
Pont az ilyen vezéregyéniségek hiányoznak a csapatból, akik rendbe tudnák szedni a társaságot, ha nem a tervezett szerint alakulnak a dolgok. Egyedül Mertesackerben látom azt a tüzet, ami ahhoz kell, hogy kapitány legyen az ember. Henry távozása óta nem nagyon volt olyan játékosunk, akire kellő szinten felnéznének, hallgatnának az emberek.

Szólj hozzá