Arséne Wenger a Hull elleni bajnoki előtti hivatalos sajtótájékoztatóján ismertette a Tigrisek ellen készülő kerettel kapcsolatos legfrissebb híreket.

Az előző, Chelsea elleni meccshez fontos változás, hogy két kulcsember is kiesett a csapatban, méghozzá Mesut Özil és Laurent Koscielny személyében.

Keményen ért bennünket a hír, hogy Koscielny Achilles-sérülése súlyosbodott, így nem lesz bevethető szombaton. Jelenleg elég nehézkesnek érzi, hogy így játsszon. Ilyenkor a játékos véleményén múlik, hogy tudja-e vállalni a következő meccset, Laurent viszont nem érzi most így. Úgy tűnik, nem lesz szükség orvosi beavatkozásra.

 

Ami Özilt illeti: csak a szerdai kivizsgálása után közölte velünk a sérülés súlyosságát, az egészről semmit sem tudtam a Chelsea elleni meccsünk alatt. Egy kis fájdalmat érzett a legutóbbi meccsünk félidejétől, de nem tűnt komolynak. Mondtam is neki akkor, hogy jelezze, ha bármi gond van és rögtön lecserélem őt, pedig egyébként olyan helyzetben voltunk, hogy minden támadójátékosra szükségünk volt. A német válogatottnál a hétfőt és a keddet megkapta pihenőnapnak, így csak szerdán kellett volna elkezdenie az edzéseket. Miután akkor nem tudta, elküldték egy vizsgálatra, ahol kiderült, hogy részleges szalagszakadása van, ami eléggé súlyos, és amiatt huzamosabb ideig - legalább hat hétig nem lesz bevethető állapotban.

A két lesérülő játékos mellett azért pozitív hírek is akadtak a csapat háza táján, ilyen például Walcott és Gnabry visszatérése, ráadásul Artetának és Ramsey-nek sem kell már sokáig lábadozniuk.

Theo ismét jelen van a teljes körű edzéseken, mint ahogyan Gnabry is. Theo egyelőre nincs a Hull ellen készülő keretben, de pénteken az U21-ben pályára fog lépni a Blackburn ellen. Kilenc hónapig volt sérült, tehát fontos, hogy ismét formába lendüljön, s hogy elkapja a ritmust. Ugyanez vonatkozik Gnabry-ra, bár ő egy kicsit Walcott mögött jár az fittség terén.

 

Ramsey-vel kapcsolatban: a szombati meccs túl korai lesz a számára, de hétfőn visszacsatlakozik az edzésekhez, és ott lehet a szerdai, Anderlecht elleni keretben. Arteta pedig akár már a Hull ellen is játszhat majd.

 

Rosicky úgy tért vissza a válogatott meccsekről, hogy kapott egy rúgást a vádlijára, emiatt pedig nem is játszott a második cseh mérkőzésen. Szombatra elméletileg rendben lesz.

Wenger végezetül néhány további játékosról ejtett szót: Sanogo még nem eléggé fitt, de már nem kell sok a visszatéréshez, Giroud pedig a vártnál jobban halad a rehabilitációjával. Abou Diaby pedig Walcotthoz hasonlóan szerephez juthat a pénteki U21-es mérkőzésen.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

9 éve
Törölt felhasználó
Azért a Sanchez Welbeck Walcott trió ütni fog
9 éve
Törölt felhasználó
Walcott-nak szerintem adhatunk 2 hónapot még, mire az elvárt szintre hozza fel magát. De végülis valahol ez érthető is.
9 éve
Én Artetát még nem kockáztatnám meg kezdőként, Flamini csak megoldja a Hull ellen úgy-ahogy a középpályás védekezést. Azt mondanom sem kell, hogy inkább a 4-2-3-1-et preferálom, de mivel tuti, hogy 4-1-4-1 lesz, ennek tükrében pedig a kezdőm így nézne ki: Szczesny - Bellerin Mertesacker Monreal Gibbs - Flamini - Chamberlain Wilshere Cazorla Sanchez - Welbeck. Ami engem aggaszt, az Diaby állapota. Nem mond róla semmit Wenger, még sincs még a keretben sem hetek óta... Nem tudja valaki, hogy adja-e valami az u21-es meccsünket?
9 éve
Törölt felhasználó
A Hull ellen pedig a védelem egyszerűen siralmas lesz, de hihetetlen, hogy még így is mennyire ütős kezdőt tudunk felállítani a támadórészleg terén: Arteta - Oxlade, Cazorla, Wilshere, Alexis - Welbeck

Kár, hogy a gépezet nem megy olyan olajosan, mint azt a nevek sugallják, de biztos vagyok benne, hogy ez javulni fog.
9 éve
Törölt felhasználó
Sajnos Walcott soha nem tartozott a "bombaformában visszatérő" játékosok közé, szóval - pláne egy ilyen sérülés után - én ősszel még nem nagyon várok tőle semmit. Az olyan szöveget pedig, minthogy Giroud a vártnál jobban halad a rehabilitációjával hallottuk már sokszor. Ezt úgy kell kezelni, hogy akkor fog visszatérni, amikorra azt megjósolták...

Szólj hozzá