Arséne Wenger az egyik francia televíziós csatornának elárulta, hogy Mesut Özil valószínűleg fájdalommal játszotta végig a legutóbbi, Chelsea elleni bajnokin, amelyen részleges szalagszakadást szenvedett a bal térdében, emiatt pedig várhatóan három hónapot kényszerül kihagyni.

Nagyon megdöbbentett, ami történt. Nem ütközött senkivel sem azon a meccsen, egyszerűen külsővel passzolt valakinek. Azt pedig nehéz elfogadni, hogy egy ilyen passz során hogy sérülhetnek meg ennyire a szalagok, hogy több hónapnyi kihagyás várjon rá. - mondta Wenger a francia beINSports TV-adónak.

 

A probléma nem sokkal a félidő előtt adódott, amikor egy reccsenést hallott és fájdalmat kezdett el érezni a térdében. Mondtam is a fizioterapeutánknak, hogy tartsa rajta a szemét, mert 0-1-es állásnál normális esetben szükség van a legjobb támadójátékosokra.

Özil a sérülésével feliratkozott a már sérült Arsenal-játékosok közé, ezzel ő lett a tizedik a listán Giroud, Debuchy, Koscielny, Ramsey, Sanogo, Arteta, Gnabry, Walcott és Monreal között - jóllehet, közülük többen visszatérhetnek az elkövetkezendő hetekben. Wenger úgy gondolja, hogy a sok sérült ellenére a csapatnál jól járnak el a felkészülést illetően.

Nem hiszek a véletlenekben, most azonban úgy gondolom, hogy mégis így történt.

 

Nem mondhatjuk azt, hogy a sok sérülés a hibás felkészülésünk miatt lenne. A hosszú távú sérüléseinket például balszerencse, vagy baleset okozzák.

 

Tudományosan jók vagyunk, de hét bajnoki után elég sok sérültünk van. Soha nem gondoltam volna, hogy ez így megtörténhet. - zárta szavait Wenger.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

10 éve
Én nem tudom, mikben vagyunk jók és mikben nem, de ez már kezd sok lenni. Giroud vagy Debuchy sérüléseit még szódával el tudom fogadni balszerencsének - ilyen a mi életünk. De ez a sok törés és szakadás nagyon érdekes... az meg hogy a játékosok mondják be, hogy tudják-e vállalni a játékot, röhej. Özil esete szembetűnő, de Koscielny-vel már másodjára játsszuk el ezt, az Achilles-problémája augusztus óta fennáll, ráaádsul a Leicester ellen visszaengedtük agyrázkódással a pályára.
10 éve
Törölt felhasználó
"Scientifically we're good." - "Tudományosan jók vagyunk." Ezzel valószínűleg a tudományos (jelen esetben orvosi) háttérre célzott, mondjuk az igaz is, hogy a rotálás hiánya miatt túlhajszolt játékosok nem az orvosok miatt sérültek.
10 éve
Törölt felhasználó
Podlski esete azért is érdekes, mert ő csereként beszállva szokott értékesen játszani. Csak ugyebár az nálunk ritkán van, nem is mindig azon a poszton, amelyiken kéne.
10 éve
Törölt felhasználó
Tegnapi cikk:

I'm unhappy and something has to change!
Arsenal's Lukas Podolski hints at January exit
Limited: Lukas Podolski has played 36 minutes in the Premier League this season

Azért én szerettem volna többet látni a pályán. Jó játékos lenne ő, de kapott kb 2-3 havi egy meccset csereként? Így azért nehéz formában maradni.
Bár hajlamos volt néha nagyon eltűnni a pályán.
10 éve
Törölt felhasználó
Athlon! Ha Lukas nem akar vagy tud megküzdeni a helyéért akkor meg simán el kell engedni (vagy kellett volna már korábban) de ez is Wenger kompetenciája. Az azért jól látszik,hogy nagyon különböző mentalitású és képességű játékosokból áll a keret. Az érinthetetlen szezonban és előtte is sokkal homogénebb volt a csapat ilyen téren.

Szólj hozzá