Arséne Wenger az egyik francia televíziós csatornának elárulta, hogy Mesut Özil valószínűleg fájdalommal játszotta végig a legutóbbi, Chelsea elleni bajnokin, amelyen részleges szalagszakadást szenvedett a bal térdében, emiatt pedig várhatóan három hónapot kényszerül kihagyni.

Nagyon megdöbbentett, ami történt. Nem ütközött senkivel sem azon a meccsen, egyszerűen külsővel passzolt valakinek. Azt pedig nehéz elfogadni, hogy egy ilyen passz során hogy sérülhetnek meg ennyire a szalagok, hogy több hónapnyi kihagyás várjon rá. - mondta Wenger a francia beINSports TV-adónak.

 

A probléma nem sokkal a félidő előtt adódott, amikor egy reccsenést hallott és fájdalmat kezdett el érezni a térdében. Mondtam is a fizioterapeutánknak, hogy tartsa rajta a szemét, mert 0-1-es állásnál normális esetben szükség van a legjobb támadójátékosokra.

Özil a sérülésével feliratkozott a már sérült Arsenal-játékosok közé, ezzel ő lett a tizedik a listán Giroud, Debuchy, Koscielny, Ramsey, Sanogo, Arteta, Gnabry, Walcott és Monreal között - jóllehet, közülük többen visszatérhetnek az elkövetkezendő hetekben. Wenger úgy gondolja, hogy a sok sérült ellenére a csapatnál jól járnak el a felkészülést illetően.

Nem hiszek a véletlenekben, most azonban úgy gondolom, hogy mégis így történt.

 

Nem mondhatjuk azt, hogy a sok sérülés a hibás felkészülésünk miatt lenne. A hosszú távú sérüléseinket például balszerencse, vagy baleset okozzák.

 

Tudományosan jók vagyunk, de hét bajnoki után elég sok sérültünk van. Soha nem gondoltam volna, hogy ez így megtörténhet. - zárta szavait Wenger.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

6 éve
Én nem tudom, mikben vagyunk jók és mikben nem, de ez már kezd sok lenni. Giroud vagy Debuchy sérüléseit még szódával el tudom fogadni balszerencsének - ilyen a mi életünk. De ez a sok törés és szakadás nagyon érdekes... az meg hogy a játékosok mondják be, hogy tudják-e vállalni a játékot, röhej. Özil esete szembetűnő, de Koscielny-vel már másodjára játsszuk el ezt, az Achilles-problémája augusztus óta fennáll, ráaádsul a Leicester ellen visszaengedtük agyrázkódással a pályára.
6 éve
"Scientifically we're good." - "Tudományosan jók vagyunk." Ezzel valószínűleg a tudományos (jelen esetben orvosi) háttérre célzott, mondjuk az igaz is, hogy a rotálás hiánya miatt túlhajszolt játékosok nem az orvosok miatt sérültek.
6 éve
Podlski esete azért is érdekes, mert ő csereként beszállva szokott értékesen játszani. Csak ugyebár az nálunk ritkán van, nem is mindig azon a poszton, amelyiken kéne.
6 éve
Tegnapi cikk:

I'm unhappy and something has to change!
Arsenal's Lukas Podolski hints at January exit
Limited: Lukas Podolski has played 36 minutes in the Premier League this season

Azért én szerettem volna többet látni a pályán. Jó játékos lenne ő, de kapott kb 2-3 havi egy meccset csereként? Így azért nehéz formában maradni.
Bár hajlamos volt néha nagyon eltűnni a pályán.
6 éve
Törölt felhasználó
Athlon! Ha Lukas nem akar vagy tud megküzdeni a helyéért akkor meg simán el kell engedni (vagy kellett volna már korábban) de ez is Wenger kompetenciája. Az azért jól látszik,hogy nagyon különböző mentalitású és képességű játékosokból áll a keret. Az érinthetetlen szezonban és előtte is sokkal homogénebb volt a csapat ilyen téren.

Szólj hozzá

Legfrissebb Hírek