Az angol sajtó előzetes hírei alapján a válogatott szünetet követően sem lesz sokkal jobb helyzetben az Arsenal, már ami a csapat sérültjeit illeti.

Az elmúlt hetekben sorra dőltek ki a játékosok, valamennyiük hosszútvára, így Mesut Özil, Olivier Giroud és Mathieu Debuchy is több hónapra a partvonalon kívülre szorult.

Az EB-selejtezőket sem sikerült minden játékosnak egészségesen befejezni, Tomas Rosicky és Danny Welbeck is kisebb sérüléssel tért vissza Londonba, míg Laurent Koscielny a nemzeti csapat orvosának javaslatára még a mérkőzések előtt hazautazott.

Ugyan Theo Walcott és Serge Gnabry hétfő óta teljes körű edzéseken vesz részt, egyikük szerepeltetése sem valószínű a hétvégi Hull City elleni találkozón, annál is inkább, hogy előbbi az U21-ben lép majd pályára pénteken.

Aaron Ramsey és Mikel Arteta viszont jól halad a felépüléssel, előreláthatólag legkésőbb a jövő hétvégi Sunderland elleni bajnokira már mindketten bevethető állapotban lesznek.

A Telegraph megjegyezi, Danny Welbeck és Laurent Koscielny is jó eséllyel fitt lesz szombatra, bár Wenger könnyen lehet, hogy extra pihenőt ad francia hátvédjének, ezzel sem kockáztatva Achilles sérülésének súlyosbodását.

Mivel Calum Chambers eltiltását tölti majd, így Hector Bellerin vagy Francis Coquelin kezdhet a védelem jobb oldalán, Per Mertesacker párja pedig Nacho Monreal lehet, amennyiben Wenger úgy dönt, nem kockáztatja Koscielny játékát.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

9 éve
Törölt felhasználó
Monreal középen elég merész döntés, jó lett volna Vermát itt tartani.
9 éve
Wenger a múlt hétvégén valami olyasmit mondott, hogy 1 hét múlva már rendben lesz Ramsey, de úgy látszik csak a szokásos vakításos szövegét nyomatta.
9 éve
Törölt felhasználó
Én Haydent tenném be, egy hull ellen tökéletes tapasztalat szerzés lehet neki, és a ligakupában meg megmutatta, hogy azért nagy probléma nem lenne vele. Monrealnal meg azon a poszton szinte tuti biztosabb pont lenne.
9 éve
Törölt felhasználó
Szánalmasszánalmasszánalmasszánalmasszánalmasszánalmasszánalmas.

Szólj hozzá