Két hónappal az Arsenalhoz való igazolása után alighanem kijelenthető, hogy jó vételt csinált Arséne Wenger Alexis Sanchezzel, amikor júliusban mintegy 30 millió fontért megvette a chilei játékost a Barcelonától.

A francia már akkor is sejtette, hogy Alexis élvezni fogja a Premier Ligát és az Arsenal játékát, hiszen jelenleg ő a csapat házi gólkirálya 5 találattal, amihez még két gólpassz is társul. A szurkolók ráadásul a mezőnymunkája miatt is szeretik a 25 éves játékost, Alexis ugyanis megállíthatatlanul hajt és küzd a szélen az Arsenal meccsein.

Csapattársai, Wojciech Szczesny és Alex Oxlade-Chamberlain elárulták, miért tudott Alexis ilyen könnyen beilleszkedni a világ legnehezebb bajnokságának tartott angol ligába.

Alexisnek hatalmas szenvedélye van a futball felé. Természetesen még az edzéseken tartott kis meccseket is mindenki meg akarja nyerni, de Alexis az egyik legszenvedélyesebb játékosa a keretünknek, aki viszont utálja azokat elveszíteni. - mondta Szczesny.

 

Ha vesztésre áll a csapata, akkor ő akarja a labdát az ellenfélre vezetni, hogy mindenkit kicselezzen és gólt lőjön. Alkalmanként nagyon szépen teszi ezt. 

 

Alexis egy él focista, és nagyon jó igazolásnak bizonyult. Sőt, abban is biztos vagyok, hogy még többet fogunk látni tőle. A Besiktas elleni gólja az augusztusi BL-selejtezőn levette róla a nyomást, és azóta sok gólt szerzett. Őrülök a teljesítményének, remélem, hogy ez még tovább fog folytatódni.

Oxlade-Chamberlain pedig Sanchez legutóbbi góljáról beszélt, amit a chilei a Southamptonnak rúgott, szabadrúgásból.

Alexis egy zseniális játékos, a megmozdulásai egyszerűen meglepik az embert. Odaáll a szabadrúgáshoz, aztán eltekeri a labdát a felső sarokba, mint a Southampton ellen. Őszintén szólva én biztos voltam benne, hogy be fog menni, ezt odamondtam Kierannak is. A meccs előtti bemelegítésen ugyanis négy ugyanilyen gólt szerzett egymás után.

 

Ez is egy olyan pillanat volt, amikor az ő zsenialitását mutatja, ugyanakkor nagyon keményen dolgozik is érte - szerintem keményebben edz, mint bárki más, akit valaha láttam. Nagyon ügyes a labdával, de a védekezésben is besegít. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (15)

10 éve
Törölt felhasználó
Öööö... felmerült, hogy az?
10 éve
Törölt felhasználó
EZAZ, Özil se buzi!
10 éve
Rosi sérüléséről mit tudtok?
10 éve
Törölt felhasználó
OFF: http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/arsenal-star-mesut-ozil-accused-4442201

Nem tom, hogy miért ekkora divat a félredugás a focisták közt. Tény, hogy ez magánügy, de akik a barátnőjükhöz ennyire hűségesek, azok vajon hogy viszonyulnak a csapatukhoz?
10 éve
Alexishez pedig csak annyit, hogy nagyon nagy üzletet csináltunk vele. Igazi szenvedélyes, dél-amerikai cselmester, hatalmas elszántsággal, küzdeniakarással és Istenadta, ösztönös tehetséggel. Egyértelműen ott van a PL legjobb játékosai között, és ha végre összeáll a csapat, még ennél is többet fog segíteni a csapaton. De örülök, hogy nálunk játszik!

Szólj hozzá