Arséne Wenger a Chelsea elleni meccs utáni hivatalos sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: kiegyenlített volt a találkozó, és csak apróságok döntöttek a Kékek javára a vasárnapi mérkőzésen.

A Chelsea Hazard büntetőjével és Costa második félidei góljainak köszönhetően 2-0-ra nyerte a londoni derbit az Arsenal ellen, noha a játékkép alapján igazolható Wenger álláspontja, hogy szoros és kiegyenlített versengés folyt a két csapat közt.

Intenzív és nagyon szoros meccs volt. Az a csapat vesztett, amelyik hibázott és előbb kapott gólt - sajnos ez ránk illett. Volt néhány jó helyzetünk az első félidőben, de nem tudtuk őket veszélyes szituációvá tenni és nem tudtunk gólt lőni sem. A második félidő rólunk szólt, és egy kiemelt helyzetnél [Fabregas tizenhatoson belüli kezezésénél] balszerencsések voltunk. Aztán hibáztunk a második gól előtt, ami pedig végleg eldöntötte a meccset. - mondta Wenger.

 

Azt gondolom, hogy jól szervezettek voltunk, azt pedig tudjuk, hogy a Chelsea-re mindig igaz ez az állítás. Fizikálisan erős csapatról van szó és egyénileg technikás játékosaik vannak. Tudtuk, hogy a mai meccset az apró részletek fogják eldönteni, s ma ezek az ő oldalukon voltak. Nagyon kiegyenlített meccs volt, egyik kapusnak sem kellett megerőltetnie magát. Az a csapat nyert, amelyik előnyt tudott szerezni a lehetőségeiből, amiket a másik fél elszalasztott.

 

Szerintem erős teljesítményt nyújtottunk, jó volt a csapatszellem - minden nagyon kevesen múlt. Az ellenfél nagyszerűen játszott, jó formában vannak - ezt nem lehet elvitatni. 

A francia menedzser végezetül a José Mourinhóval folytatott kisebb lökdösődéséről beszélt.

Nem bántam az esetet, és miért kellett volna megbánnom? Egyik pontból a másikba akartam eljutni, mert meg akartam nézni, mi történt Alexisszel. Cahill becsúszása egyértelműen piros lapot érdemelt volna. Igaz, hogy Koscielny és Welbeck eseteit is lehetett volna kiállítással büntetni, de ez ugyanígy igaz Ivanovicsra, vagy Oscarra is, aki az egész meccsen folyamatosan szabálytankodott, mégis csak a 88. percben kapott sárgát. A döntéseket nem én hoztam ezen ügyekben.

Arra a kérdésre, hogy Mourinho mit mondott neki a lökdösődéskor, Wenger nemes egyszerűséggel ennyit felelt:

Őszintén, nem figyelek arra, mit szokott ő mondani.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (11)

10 éve
Kiegyenlített,a nagy francokat! Szerintem szinte mindig a Chelsea irányított a mérközésen.Amikor nálunk volt a labda végig az volt az érzésem, hogy csak addig tudunk támadni ameddig az elenfél engedi.Talán a meccs elején voltunk partiban,majd utánna végig az volt amit az elenfél akart. Lefociztak minket ez az igazság nem más kár is ezt szépíteni.A Chelsea sokkal előrébb jár nállunk minden tekintetben. Imádom az Arsenalt, de szégyen gyalázat amit mi a rangadókon mutatunk az utóbbi 5 évben. Felhábórít hogy úgy megyünk ki egy nagy rangadóra, hogy már az X-nek is örűlhetünk. Tegnapi meccs tanulságos volt minden szempontból.Ágyúsok!
10 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Tegnapi mecs összefoglalva röviden: ahol egy megsérülö kurtoá helyett egy cseh jön be...mindent elmondd
10 éve
Istenem bárcsak az lenne a csapat legnagyobb gondja, hogy Alexis szeret cselezni... Nem rég írt valaki valami olyasmit (nem így szó szerint, de valami ilyesmit) itt az oldalon, hogy a csapatban sok a művész és kevés az acél, asszem a Salec is mondta a Digi egyik műsorában. Ez véleményem szerint a rangadókon nagyon kijön. Hol van nekünk olyan kemény szerb szűrőnk, mint a Matic, aki ráadásul még passzolni is tud? Hiába, hogy nagyon utálom Terryt, Ivanovicot, Cech-t, mind kemény, győztes mentalitású játékosok. Hiába jó képességű kapus Szczesny, hiába jó képességű védő Gibbs és Koscielny, egyszerűen hiányzik belőlük a plusz. Touré5 linkje is hűen tükrözi, hogy Koscielny igazából milyen játékos. Remek védő, de benne van a hiba. Kedvenc bekkem a francia, de szerintem hiányzik belőle az a valami, ami az igazán nagyokban meg van. Hangsúlyozom még egyszer, hogy ezt most úgy mondom, hogy ő number one védő számomra. És, hogy őszinte legyek ez nagyon sok játékosunkra igaz. Aztán lehet, hogy ezeket a hibákat egy másik edző kitudná küszöbölni, nem tudom. Dehogy Weenger is sáros ezekben a dolgokban, az hótziher.
10 éve
Bergkampx360, nem azt mondom, hogy nem jó Alexis, hanem azzal, hogy nem adja a labdát időben, azzal akadályozza a gyors játékot, pont azt éri el, hogy a leglustább védelem is feláll, mert ellene csak azt kell csinálni, hogy két embernek kell beszorítani vagy oldalmozgásba kényszeríteni, és akkor már b@szhatjuk. Valahogy meg kellene találnia az egyensúlyt a passz és a labdatartás között. Mondjuk ez meg Wenger bűne is. A Galata ellen volt pár jóütemű passza. Az az irány a helyes sztem.
10 éve
Törölt felhasználó
Tisztára, mint egy MB1-es szakember :lol:
Legközelebb: "The grass was too tall and the air was heavy, but the ball is round so anything can happen next time."

Szólj hozzá