Arséne Wenger a Chelsea elleni bajnokit megelőző interjújában elárulta, az egész Arsenal feltüzelt, hogy az előző szezonbeli kínos, 6-0-ra végződő rangadót feledtessék a szurkolókkal és a közvéleménnyel.

Az előző idényben pont a Chelsea elleni idegenbeli mérkőzés volt Arséne Wenger 1000-ik arsenalos meccse, ami nem zárult pozitív emlékekkel: a Chelsea már a 10. perc után 2-0-ra vezetett, majd André Marriner tévedésből nem Alex Oxlade-Chamberlaint, hanem Kieran Gibbst állította ki kezezés miatt.

A végeredmény 6-0 lett, Wenger pedig ezzel kapcsolatban csak annyit árult el: az Arsenalnál mindenki eltökélt, hogy javítsanak vasárnap.

Az a nap nem pusztán csak egy rossz nap volt, hanem maga volt a katasztrófa! Nagyon eltökéltek vagyunk, hogy ezt a képet kijavítsuk vasárnap. Meglesz a lehetőségünk erre, és magabiztos vagyok, hogy ki is használjuk ezt az esélyt. - mondta Wenger.

 

Már az első 10 perc után kétgólos hátrányban voltunk, szóval nem volt más lehetőségünk, olyan helyzetben voltunk, hogy ki kellett jönnünk támadni, ilyenkor pedig természetszerűleg sebezhetővé válunk a kontráknál.

Szóval nem jó emlékek ezek, de a futball nem a történelmen alapszik, hanem a teljesítményen, ráadásul mindig a következő meccsen mutatott teljesítményen. 

Annak Wenger is örül, hogy az Arsenal úgy vághat bele a következő rangadóba, hogy magabiztos játékkal nyerték meg az előző meccsüket, a Galatasaray ellen.

Kulcsfontosságú volt a jó szereplés szerdán, stílusosan és meggyőzően játszottunk. Ez jót tett a csapat önbizalmának, mert hiába voltunk jók a Tottenham ellen is, akkor nem sikerült elvégezni a feladatunkat. A Galatasaray ellen viszont sokkal hatékonyabbak voltunk.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (31)

10 éve
Törölt felhasználó
Ezaz, bevált a tippem! :D
10 éve
Oxi csak csere. Pedig pont kezd formába jönni. :-S
10 éve
77pedro, én már egy ideje mondogatom Khedirát, hogy ő az aki Arteta szerű, de sokkal jobb és nem utolsó sorban, fiatalabb. Meg beleillik a csapatba, mert sérülékeny is ;-) Szóval... kellene még egy fiatal VKP is +ba... mondjuk, ha visszahozzuk Jenkinsont, akkor Chambers ott van (nem is értem miért adtuk kölcsön).
10 éve
Egy csatát könnyebb megnyerni mint az egész k.baszott háborút! Szóval összejöhetne ma valami. Én is nézni fogom, remélem nem bokafogással megyünk neki a meccsnek! Mert akkor ez a baromi sok fogadalmas cikk megint bebizonyította, hogy ilyenkor úgy vernek el minket mint az eminens gyereket az iskolában....:D
10 éve
Törölt felhasználó
Mindig nagyon vartam a kozelgo rangadoinkat, nos sok eves remenykedes utan mar nem remenykedek. Nezni fogom, de varni nem varok sokat. Meggyozodesem hogy Wengerrel az Arsenal nem fog tobbet a csucsra erni. Felek tole hogy ez ma is be fog bizonyosodni. Jo lenne ha a jatekosok megcafolnanak!
Amugy mig nalunk vannak gyenge pontok a csapatban addig naluk nemigen! A Chelsea erosebb csapat mint az Arsenal, de persze ettol meg lehetne akar nyerni is. Ugy legyen!!!

Szólj hozzá