Gólokkal és jó teljesítményekkel válaszolna egykori kritikusainak Danny Welbeck, az Arsenal angol csatára, aki szerdán, a Galatasaray ellen profi pályafutása első mesterhármasát szerezte.

Az Arsenal az idei nyári átigazolási szezon utolsó napján vette meg a 23 éves támadót a Manchester Unitedtől. Pár nappal az átigazolást követően a Vörös Ördögök jelenlegi menedzsere, Louis van Gaal azzal indokolta Welbeck elengedését, hogy az angol játékos sosem rendelkezett olyan góllövési arányokkal, mint a Manchester United sztárjai, élén Robin van Persie-vel.

Welbeck a Manchester United-nél 142 meccsen 29-szer volt eredményes, a statisztikai adat így van Gaal-t erősíti, ugyanakkor azt is illik hozzátenni, hogy ezen meccsek többségén a játékos nem középen, hanem bal szélső támadóként játszhatott.

Az Arsenalnál Welbeck megkapta a hőn állított középen való helyet, s úgy tűnik, élni fog a lehetőséggel: a törökök elleni befejezéseit követően sokan már az Ágyúsok legendájával, Theirry Henry-val hasonlították össze az angolt. Addig is a játékos a teljesítményeivel és góljaival akarja felhívni magára a figyelmet.

Senki nem kritizálhat a befejezéseim miatt, ugyanis eddig nem sűrűn láthattak engem középen. Most viszont, hogy ezen a poszton játszok, minél többször meg akarom zörgetni az ellenfél kapujának hálóját. Tudom, hogy sokan kritizáltak engem a kevés góljaim miatt, de kíváncsi vagyok, hány gólt lőnének a világ legjobb csatárai, ha a négy-fős középpálya szélére lennének kitéve. - mondta Welbeck.

 

Korábban nehezen tudtam a szélről a kapu elé kerülni. Nehéz dolog elhagyni a posztodat és gólhelyzetbe kerülni. De most rendszeresen megkapom ezt a lehetőséget, így pedig az önbizalmam is növekedni fog. Nagyon szeretnék a jelenlegi teljesítményemre építeni.

 

Nagyon élvezem a mostani középpályásokkal való játékot. Folyamatosan azon vannak, hogyan lehetne a labdát a védők mögé játszani, én pedig igyekszek ennek megfelelően helyezkedni és beindulni. Szerdán sikerült is egy párszor ezt megtennem.

Welbeck azonban sietett hozzátenni, hogy a szerdai mesterhármastól függetlenül még túl korai lenne őt Henry-hoz hasonlítani.

Ennyiből még nem lehet összehasonlítást végezni. Nyilvánvaló, hogy Thierry Henry egy olyan játékos, akire mindig is felnéztem, amióta játékosként az eszemet tudom. - zárta szavait Welbeck. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

10 éve
Törölt felhasználó
Ez a srac nagy kincs. Latszik minden megmozdulasan hogy jo focista. Az hogy az elso par meccsen nem ment ugy az benne van hiszem uj kozegbe kerult, uj stilus, maskepp kell helyezkedni stb. Nezzetek meg milyen sebessege van, milyenek a befejezesei, tanitani valok! Az hogy 1 mellmagassagban erkezo labdat nem talalt el ill rosszul reagalt le ami raadasul meg jol is sult el, haaat egye fene. Komolyan mondom ez a srac hosszu tavon szerintem nagyobb igazolas mint Sanchez.
10 éve
Ha ketten játszanak együtt, akkor az ellenfélnek idegesítően cserélgetniük kell a helyüket. Hol szélen, hol Giroud mögött, máskor előtt, lendületből lukra futva kell játszania (Giroud úgyse tud lendületből focizni).
10 éve
Törölt felhasználó
Bírom, hogy egy jó meccs után, hogy kinyílik a játékosok csipája.
Oké mesterhármas, aláírom fasza.
De előtte brutális ziccereket hagyott ki azért, amiért lehetett kritizálni.
De remélem rúg a szezonban 30 gólt :D :-)
10 éve
Ha sérüléseink továbbra is ilyen arányúak lesznek - és miért ne lenne ez másképpen - akkor szükségből is együtt fognak ezek játszani. Welbeck a bal szélen, ami nyilván nem lesz az ínyére. :D
10 éve
Törölt felhasználó
Én is abszolút.

Szólj hozzá