Arséne Wenger elégedetten értékelhette csapata teljesítményét a Galatasaray ellen, miután az Arsenal megbízható és precíz játékkal 4-1-re verte  a török ellenfelét - ezzel pedig feljött a csoport második helyére, a Dortmund mögé.

A francia menedzsert kiváltképpen Danny Welbeckről kérdezték, aki a Galatasaray ellen élete első arsenalos mesterhármasát szerezte.

Welbeck egy remek befejező. Technikailag egy nagyon biztos játékosról van szó, és jól tud passzolni is. Azt én magam sem gondoltam volna, hogy ennyire gyors. Főleg a kezdősebessége lepett meg. - mondta Wenger.

 

A Galatasaray elleni meccsükön több remek helyezkedése volt, a csapat pedig kollektíven is nagyszerűen támadott, jó volt a játékunk irama. Ami Danny-t illeti: a potenciál megvan benne, s lassan önbizalmat is szerez. Ez a mesterhármas nagy lépés volt ebben.

 

Ami kiváltképpen tetszik, hogy jól játszik össze a társakkal, a csapatmunkája és a munkabírása abszolút a csapat szintjén van. A hozzáállása nagyon pozitív, nem csak egy befejezőt, hanem egy igazi csapatjátékost igazoltunk le az ő személyében. Sokat tanult korábban a széleken, és most a csapatot akarja segíteni.

 

De kijár az érdem a csapat számára is, jó volt az átmenetünk a védekezésből a támadásba, és balról jobbra is. Jó volt a tempónk a középpályánkon, s problémát jelentett az ellenfelünknek. Nem gondoltam volna, hogy ennyire nyerünk, de jól kezdtük a meccset, és megleptük őket a játékiramunkkal. Már csak az emberhátrányban, 4-1-nél veszítettük el a játék irányítását, ekkor kellettek Ospina remek védesei és ekkor láttuk, hogy valójában jó csapat a Galatasaray. De az első félórában jelentős gondot okoztunk nekik a tempónkkal.

A francia végül Wojciech Szczesny-re tért ki - a lengyel kapust ugyanis kiállították a mérkőzésen, s az Anderlecht elleni idegenbeli meccsről is kimarad.

Elvesztettük a labdát a térfelünkön, ez egy teljesen felesleges hiba volt. Láttam a helyzetet, és szerintem próbálta jól olvasni a játékot. Talán egy ütemmel késett el, szóval befújták a büntetőt és a kiállítást is. Ilyen megesik - a fő bűnünk az volt, hogy eladtuk a labdát.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

10 éve
Törölt felhasználó
Nem most kísérleteznék Ospinaval.A cselzi ellen nem reflex kapusra van szükség, hanem összeszokottságra. A pontszerzésre nem sok esélyt látok, de szégyent se kellene vallani (na ez az ami Wengeren múlik!
).
10 éve
Törölt felhasználó
Én Ospina-t is betenném...
10 éve
Törölt felhasználó
A szerdai meccshez képest szerintem csak annyi változás lesz, hogy Flamini mellett nem Cazorla, hanem Wilshere lesz.
10 éve
Törölt felhasználó
arsenal1220! "Az egész több, mint a részei összessége." Én ezt érzem, amikor az általad említett hármasra gondolok, ha meg hozzácsapjuk a mögöttük lévő Özilt, akkor meg főleg.
10 éve
Haha, kritizálni könnyebb... de nem baj, így jártunk! Tegnap mindenki jó volt (kivéve szegény Flamót). Azért még rettegek a Chelsea-től.

Szólj hozzá