Az Arsenal szombat kora este 1-1-es döntetlenre végezett az ősi rivális Tottenham együttesével az Emirates-ben, noha a hazaik jobban rászolgáltak volna a három pont sorsára.

Az ágyúsok dolgát nehezítette, hogy már az első félidőben három középpályása is megsérült a csapatnak, abból kettő azonnali cserét kért, Arteta és Ramsey személyében.

Arsene Wenger úgy véli, riválisuk helyzetét nagyban segítette a három kényszerű változtatás, ellenben a francia meg van arról győződve, ha önszántából tudott volna cserélni, csapata jó eséllyel megnyeri a találkozót.

Nyilvánvalóan hatást gyakorolt ránk, de mentünk előre és mindvégig domináltunk a második félidőben. Ugyanakkor korlátozottak voltak a lehetőségeim száma, így nem tudtam több támadót behozni.

- kezdte Wenger

Egyetlen egy változtatásom maradt, de amennyiben betudtuk volna küldeni Rosicky-t és Podolski-t az utolsó harminc percre, az könnyen a különbséget jelenthette volna a számunkra.

Jack-nek az a bokája sérült meg, amelyikkel hosszú ideig küszködött ezelőtt. Nem tudom, mennyit kell kihagynia, de remélhetőleg nem súlyos. Arteta és Ramsey sem a Galatasaray, sem pedig a Chelsea ellen nem lesznek elérhetőek.

A legfrissebb hírek szerint Wilshere sérülése nem súlyos, s akár már szerdán bevethető lehet, de Arteta három, míg Ramsey hat hétre dőlhet ki a sorból.

Wenger kitért az egyenlítő gólt szerző játékosára is, Alex-Oxlade Chamberlain-re;

Ez az, amit látni akarsz tőle. Jelenleg is próbál fejlődni a játék ezen oldalán, így több gólt szerezni.  Eddig sok esetben a szélen helyezkedett ilyen szituációkban, azonban most már próbál többször középre mozogni. Remélhetőleg a szombati gól meghozza az étvágyát.

- zárta szavait

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (15)

10 éve
Törölt felhasználó
Mit ugyanmár!?Wilshire is játszott és a Tottenham ellen is kezdett,miért nem ültette a kis kedvencet a padra,akinek amúgy is igen hullámzó a teljesítménye...Akinek nagyon megy azt játszatni kell és kész...Claude is ezen háborgott a meccs után az ArsenalFanTV adásában...A legjobbunk a padon kezdett!Jackoxi remélem igazad lesz és tényleg lesz egy igazságos rotáció,ami majd nem azt jelenti,hogy az akármilyen formában lévő Ramsey(most sérült tudom!),Wilshire és Özil mindig kezdenek és a többi helyen lesz csak rotáció!
10 éve
bojan: Ugyanmár! Alexis csak pihent a Spurs ellen, hogy a Galata és a CFC ellen nagyobb erőbedobással tudjon játszani. Azért annyire Wenger se hülye, hogy kivegye azt az embert, aki kiemelkedik a többiek közül és azt, aki jelentheti azt a bizonyos pluszt egyes meccseken. Örüljünk, hogy végre van rotáció!
10 éve
Persze, hogy lenne alkalmas ember a stábban erre a pozícióra, de Wenger egy diktatórikus személy, ki akkor se engedné át másnak az edzésekkel való foglalkozást, ha az maga lenne az Atya Úristen!
10 éve
Törölt felhasználó
Na jo en ertem ezt, de Wenger is stabbal dolgozik. Nyilvan nem erthet mindenhez, de hogy az egesz bagazsban nincs erre alkalmas ember azt egyszeruen nem hiszem el...
10 éve
Azért van ennyi sérült mert Wengerék nem megfelelő edzés módszert használnak, kíváncsi lennék miket csinálnak "edzések" címszó alatt, látszik, hogy az Öreg eredetileg közgazdász, nem nagyon konyít a szakmához, max csak a taktikához, de már abba is beleszürkült.

Szólj hozzá