Arséne Wenger úgy fogalmazott a Tottenham elleni derbit követően, hogy a mérkőzés nyerhető lett volna az Arsenal számára, de csak abban az esetben, ha nem hibázott volna a hazai pályán játszó együttes.

Az Ágyúsok újabb csalódást keltő meccsen vannak túl, miután nem sikerült legyűrniük a rossz formában lévő Tottenham együttesét. Sőt, valójában csak a kármentés sikerült, hiszen a vezetést egy csúnya Flamini-hibát követően a vendégek szerezték meg - ám Oxlade-Chamberlain révén sikerült pontot mentenie az Arsenalnak.

Frusztráló meccsen vagyunk túl, ez egy nyerhető mérkőzés lett volna, de csak akkor, ha nem hibáztunk volna hátul. Ők csak erre a hibára vártak, nagyon mélyen védekztek, hogy aztán kontrázni tudjanak - emiatt volt 70%-os a labdabirtoklásunk. Ilyenkor türelmesnek kellett volna lennünk és nem lett volna szabad hibát követnünk. - mondta Wenger.

 

Ráadásul amiatt is pechesek voltunk, hogy már az első félidőben kétszer kellett kényszerből cserélnünk, emiatt mindössze egy taktikai változtatásunk maradt, pedig az utolsó fél órában jól jött volna még egy, hiszen ekkor uraltuk a meccset. Egy ilyen csere pedig nem volt elég egy ilyen meccshez.

 

Kár volt a hibáért a saját térfelünkön, de kijár az érdem a csapatomnak, hiszen megint vissza tudtunk jönni a meccsbe és óriásit küzdöttünk hihetetlen nagy munkabírással. A Tottenham jól védekezett, de mióta az Arsenalnál dolgozom, nem láttam még ilyet, hogy ennyire átadták a területet nekünk. Kijár a dicséret Kaboulnak, Verthongennek és Llorisnak is - jól végezték a dolgukat, néha túl jól is, már ha az időhúzásra gondolunk.

A pontvesztésen kívül az Arsenal újabb három játékost veszített el: Ramsey-t húzódás, Artetát pedig vádlisérülés miatt kellett lecserélni, ráadásul Wilshere is csak egy órát bírt, feltehetőleg a meccsen elszenvedett bokaficama miatt.

Nem tudom, meddig lesznek sérültek. Ramsey és Arteta biztos, hogy nem lesznek bevethetőek jövő héten, Wilshere-rel kapcsolatban pedig ötletem sincs. Ramsey esetét nem igazán értem, mert ő pihentetve volt a hétközben. Meglepő, mert nem egy sérülékeny játékosról van szó.

 

Most hirtelen elfogytunk - ezen a meccsen három játékost veszítettünk el, és még ott van két hosszú távon sérült játékosunk plusz Walcott is. Diaby pedig nem elég fitt. 

Az Arsenal számára jövő hét szerdán a Galatasaray elleni hazai meccsel a Bajnokok Ligája-program folytatódik, vasárnap pedig egy újabb rangadó következik idegenben, a Chelsea ellen.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (16)

10 éve
Törölt felhasználó
A játékos állományunkkal nem lenne baj, de a háttérben probléma van.
Wengert szívessebben látnám az átigazolásoknál, mint edzőként. Mert azért a játékosokhoz szeme/érzéke van. De motiválni ahogy látom, nem tud és nem tanul a hibáiból.
Mert jó és szép játékkal is ki lehet kapni, nem is ezzel van a baj, de a játékunk nem jó. És ez az erőletett rossz taktikán múlik, ami itt az edző hibája.

Az orvosi stábbal is régóta baj van, rendszeresen vannak kisebb és több éves sérültjeink is.
10 éve
Törölt felhasználó
Valami lehet abban, amit sokan mondanak: az Arsenalban sok a zsonglőr, de kevés az acél.
10 éve
Hát én nem tartom magam egy pesszimista embernek...de kibaszottul felbasz az agyérgörcs, hogy már megint max. a földre hullt morzsákért leszünk harcban. Nem tudom de ha balról nézem, ha jobbról nézem, ha elölről nézem, ha hátulról nézem....ez egy nagy rakás rinocérosz szar!
10 éve
Törölt felhasználó
10 éve
Törölt felhasználó
"Egy év, 2379 napnyi sérülés: Wenger kinyúvasztja az Arsenalt?
Valami nagy gond lehet az Arsnel edzésmódszereivel, vagy a fizikoterápiás felkészítésekkel. A szombati, Tottenham elleni meccsen Aaron Ramsey és Mikel Arteta is megsérült, így jelenleg egy fél csapatra való futballista - Giroud, Monreal, Debuchy, Sanogo, Walcott, Ramsey, Arteta és a kisebb sérüléssel bajlódó Wilshere - nem állhat Arséne Wenger rendelkezésére.
Lehet, hogy csak pechszéria, de beszédes információ, hogy az elmúlt nyár óta 18 futballista 84 különböző sérülést szenvedett, összesen 2379 napot - közel 6,5 évet - hagytak ki a játkosok, ami teljesen abszurd.
Az Arsenal Report információ szerint az is megdöbbentő adat, hogy a sérülések közel egynegyede edzésen történt, a 84-ből 28 valamilyen izommal kapcsolatot volt, ami akár jelentheti azt is, hogy fizikális felkészítésben keresendő a probléma fő oka.
A legtöbbet az előző idényeben Abou Diaby hagyta ki, egyhuzamban 396 napot pihent. Alex Oxlade-Chamberlain négyszer sérült meg, összesen 216 napig nem állhatott a csapat rendelkezésére.
A sérülések ellenére a csapat nem áll most sem rosszul, a Chelsea mellett egyedüli veretlenként a negyedik a bajnokságban, a Bajnokok Ligája főtábláján azonban Dortmundban sima vereséggel kezdtek.
Félig teljes kerettel pedig egészen biztosan képtelen lesz befogni a Chelsea-t, vagy a Manchester City, így a bajnoki cím megint csak álom lehet az Emirates-ben."

Szólj hozzá