Arséne Wenger szerint Abou Diaby-nak minden tehetséges és tudása megvan ahhoz, hogy védekező középpályásként játsszon az Arsenalban.

Lényegében az egész nyári átigazolási időszak alatt folyamatosak voltak a pletykák, miszerint Wenger egy valódi védekező középpályással akarta volna megerősíteni a keretét, a francia menedzser radarján olyan nevek szerepeltek, mint Lars Bender, Morgan Schneiderlin, Sami Khedira vagy William Carvalho.

Védekező középpályás azonban mégsem jött, ám azt maga Wenger is elismerte, hogy szeretett volna egy Vieria-szerű robosztus játékost venni a középpálya közepére. Így jöhet azonban szóba Diaby neve - a francia középpályás ugyanis hasonló szerepkört töltött be a hétközi Southampton elleni ligakupa-meccsen, és elképzelhető, hogy még több ilyen szereplése lesz.

Megpróbálom átalakítani őt, mert sokszor volt sérült. Megvan benne a potenciál, hiszen fizikálisan nagyon erős, meg tudná nyerni a párharcokat. - mondta Wenger.

 

Azt gondolom, hogy az ő játékának is sokkal inkább feküdne ez a szerepkör, mintsem hogy támadjon - főleg a temérdek a sérüléseit követően. Szóval megpróbálom egy védekezőbb mentalitású játékossá fejleszteni. Szerintem menne neki, és érdekes is lenne. Minden összetevő megvan benne, hogy sikeres legyen ezen a poszton. 

 

De persze szeretnie kell ezt a szerepkört, mert alapjáraton egy támadó felfogású játékosról van szó.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (34)

10 éve
Törölt felhasználó
Jo kis keret persze a vedohianyon kívül. Halljatok en nemtudom miért, de teljesen ugy érzem, hogy Chamberst ma kifogjak állítani. :D

10 éve
Alexissel mi a bánatos ***** van? Rohadt fontos volt a Ligakupában játszatni...
10 éve
Törölt felhasználó
Pistike te fogadjunk wenger vagy csak álnéven írsz
10 éve
Törölt felhasználó
Nekem a levegőben végrehajtott taekwondo-s gólok elég látványosak. Messi pedig mindent sprintelő labdavezetésből és egy-egy labdatolásból old meg. Többnyire elszalad a védők mellett. Én szeretem, ha valami emlékezeteset csinál egy játékos, vizuális típus vagyok, ha egy szép megoldást látok, az marad meg nekem leginkább.
10 éve
sosimaster: Miért lenne szürke? Inkább másabbnak nevezném, mint Ronaldot vagy Ibrát. Messi inkább irányítóféleség, Ronaldo szélső támadó, Ibrahimovic meg klasszikus center. Közülük szerintem egyértelműen Ibra játéka a legkevésbé látványos...

Szólj hozzá