A hétközi sima Bajnokok Ligája fiaskót követően győzelemmel válaszolt az Arsenal a kritikusoknak, az ágyúsok az Aston Villa otthonából hozták el a három pontot.

Arsene Wenger csapatának mindössze négy percre volt szüksége ahhoz, hogy érdemben eldöntse a találkozót, először Özil, majd Welbeck talált be, végül egy öngól alakította ki a mérkőzés végeredményét.

Wenger érthető módon elégedetten konstatálta csapata játékát, a francia menedzser szerint 'fiai' megfelelően válaszoltak a keddi vereségre, ahol finoman szólva momentuma is alig akadt az Arsenal-nak Welbeck lehetőségén kívül.

Válaszolnunk kellett a keddi vereségre, ezt pedig sikerrel abszolváltuk. Az Aston Villa egészen jól kezdte a mérkőzést, egy-két veszélyes lehetőségük is volt a gólszerzésre, de ezt követően a kezünkbe vettük az irányítását és szereztünk 3 gólt 3 perc alatt. A második félidő már sokkal inkább a labdatartásáról szólt, annál is inkább mert nem nagyon nyíltak ki. Összességében meggyőző játékkal szereztünk három pontot, ahol Özil és Welbeck is betalált, ez pedig kiváltképpen fontos volt számunkra és számukra is természetesen.

- kezdte

A franciát ismét a csapat taktikai változtatásairól kérdezték, az Arsenal az idei szezonra a 4-2-3-1-es rendszert 4-1-4-1-re cserélte, amely rendszerben leginkább Mesut Özil szerepe érdekes.

Mérkőzésről-mérkőzésre igazítok a felálláson. Nem nagy változtatásokról beszélünk, csupán kisebb módosításokat eszközölünk. Özil ma középen játszott ugyanis azt vártuk, hogy befognak tömörülni. Ugyanakkor fontos, hogy Mesut ne legyen kifejezetten egy szerepkörhöz kötve, hanem tudjon mozogni a pálya egészében. Ma ez működött, de bárhol képes játszani.

Az Arsenal nyár végi 'last-minute' igazolása, Danny Welbeck megszerezte első gólját a klub színeiben, az angol válogatott támadó gólja mellett kiosztott egy gólpasszt is, név szerint Mesut Özilnek.

Hasonló gólt szerzett, mint Svájc ellen - balról érkező labda, amit középről bepofoz a hálóba. Jól játszott a mai napon, remekül tartotta meg a labdákat és remek mezőnymunkát végezett.

- méltatta csatárát

Az újságírók kérdésének zöme Mesut Özillel volt kapcsolatos, a német középpályás az elmúlt hetek gyengébb teljesítményére ma egy góllal és gólpasszal válaszolt.

Elégedett voltam, hisz az első adandó lehetőségünkből gólt szerzett. Nagyon fontos volt számára, hogy ma betaláljon.

Nem gondolkodtam azon, hogy ne játszassam ma őt. Persze nyilvánvaló, ha ennyi támadó középpályásod van, mindig a lehető legjobb döntést kell meghoznod, hogy ki játsszon, mert meg kell találnod megfelelő egyensúlyt. Ma Sanchez pihent, mivel az eddigi összes mérkőzésünkön a pályán volt. Több olyan tapasztalattal rendelkező játékosunk sem játszik jelenleg, akik top minőséget képviselnek. Ellenben úgy véltem, ez az a pont, ahol éreznie kell, hogy bízunk benne. Ő szintén megmutatta, hogy lehet rá számítani, a legkeményebb időszakokra is képes válaszolni.

Hogy hol szeret leginkább játszani Özil? Középen.Ugyanakkor körülbelül 10 másik játékosom is ezt a pozíciót preferálja.

- zárta interjúját Wenger

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

10 éve
Törölt felhasználó
Húú most megmutattuk, válaszoltunk... de kemények vagyunk.

Bírom, hogy mindig olyan interjúi vannak, mintha valami nagyon nagy dolgot vitt volna véghez... pedig az új felállással pont ő borította össze a tavalyi rendszert...

Minden meccsen hozni kéne egy szintet és akkor nem lenne gond.
10 éve
Törölt felhasználó
A keddi vereségre majd a visszavágón lesz lehetőségünk válaszolni.
10 éve
Az Arsenal-S'oton helyett a Digi inkább a Pool-Middlesborugh meccset közvetíti. Köszönjük! :down:
10 éve
Komolyan úgy örültem, hogy végre Özil középen játszott és ilyen teljesítményt nyújtott. Szerintem ezek után egyértelmű, hogy hol kell szerepeltetni... Istenem és sokan olyanokat írtak (nem ezen az oldalon), hogy el kell adni meg ilyenek. :lol: Özil egy kincs, addig örüljünk még itt van! Welbeck is tetszik nekem, jó végre látni, hogy nem egy erőcsatárra alapozzuk a játékunkat, aki egy embert nem bír megverni 1v1-be. %-P Ramsey ma gyengébb volt, mint szokott (vagy mint volt tavaly), Oxlade is tompa. Cazorla játéka kifejezetten irritált, ha így folytatja könnyen lehet, hogy utólsó évét tölti az Arsenalban...Arteta hozta a szokásost :-S Védelem, Sziszi pipa, Wilshere és Rosi is elég jól szállt be. Chambers belsővédőként jobb, de a szélen se rossz, csak néha kicsit túl heves. A hiba benne van, de ez betudható a korának. Biztos vagyok benne, hogy világklasszis játékos válik idővel Calumból. Várom a folytatást!
10 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Sikerült válaszolni. Jó lenne a "kiscsapatok" ellen mindig így nyerni hisz akkor sok energiát megtudnánk sporolni. Özil tetszett Welbeck is ,összeségében a meccs is. Off:
Hihetetlen ahogy Arteta és Flamini(nem bántva őket) a keretben sőőőt a kezdöben van, úgy Song és Diamé is itt lehetne mindkettő elférne.(nem hosszú távon, de hát Artetáék sem hosszú távra vannak, már csak a koruk miatt is) Álom kategoria Pogba... Üde szinfolt: Diaby komolyan a padon volt? :)

Szólj hozzá