Arséne Wenger a pénteki hivatalos sajtótájékoztatóján ismertette az Aston Villa elleni bajnokira készülő keretével kapcsolatos legfrissebb híreket.

A hétközi Dortmund elleni Bajnokok Ligája-meccshez képest változás, hogy két visszatérője lesz az Arsenalnak. A keddi mérkőzésen Calum Chambers mandulagyulladás nem vehetett részt, Mathieu Flamini pedig ismeretlen ok miatt nem tartott a csapattal Németországba. Wenger azonban úgy nyilatkozott, hogy mindkét játékos előtt elhárult az akadály  az esetleges szombati játék előtt.

További jó hír, hogy Jack Wilshere sérülése sem komoly. A keddi mérkőzés óta kiderült, hogy Wilshere-nek a bal bokájával akadtak gondok a Dortmund ellen, nem a másikkal, amely miatt másfél-két évet kényszerült kihagyni a múltban. Az angol játékos így játékra jelentkezhet az Aston Villa ellen.

Ami a többi sérültet illeti: Yaya Sanogo egy kisebb szalagsérüléssel bajlódik, ezért ő nem lesz a szombati keretben. Nacho Monreal-nak nem sikerült felépülni a hátproblémájából, s egyelőre azt Wenger sem tudja, hogy ez mikor következik be - de a francia úgy véli, hogy nem hosszú távú a spanyol problémája.

Wenger végezetül Mathieu Debuchy állapotáról számolt be. A francia jobb hátvéd bokája a múlt hétvégi Manchester City elleni meccs ficamodott ki. A játékos tüzetesebb kivizsgálására pénteken kerül sor, ott dől el, hogy mennyire sérültek Debuchy szalagjai. Legjobb esetben hat héten belül már ismét pályán lehet a bekk, ám ha műteni kell Debuchy-t, akkor a védő akár három hónapot is kihagyhat.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá