A nyáron szerződtetett jobbhátvéd a hétvégi Manchester City ellen vívott rangadón sérült meg, egybehangzó angol lapértesülések szerint két hónapos kihagyás elé néz.

Debuchy esete nagyban hasonlít honfitársa, Olivier Giroud sérülésére, ugyanis egyik játékost sem bántottak a balesetet megelőzően, ráadásul mindkettejüknek a bokája károsult.

Ugyan hivatalosan még nem erősítette meg a klub, hogy a játékos végül mennyi időre szorul a partvonalon kívülre, ami biztos, hogy a 29 éves védő bokája nem tört el - ezt maga Debuchy is megerősítette.

A várakozások szerint a mai nap folyamán már az orvosi jelentések is megérkeznek Debuchy sérüléséről, így hamarosan a klub is tájékoztatja a szurkolókat annak mértékéről.

Ahogy mindenki, úgy a csapat védekező középpályása, Mathieu Flamini is sajnálkozását fejezte ki honfitársa sérülésének kapcsán, a francia elmondása szerint kifejezetten Debuchy-ért akarták megnyerni a találkozót.

Nagyon sajnálom Debuchy-t. Nem tudjuk, mennyire súlyos a sérülése, de elég komolynak tűnt. Legfőképpen érte szerettük volna megnyerni a meccset, sajnos nem tudtuk, így a legfontosabb, hogy kellőképpen regenerálódjunk keddre.

- kezdte

Csalódottak vagyunk, mert megvoltak a lehetőségeink, hogy megnyerjük a összecsapást. Nem sikerült, de ez része a futballnak.

Azt hiszem, mindenki élvezte a játékot. Egy nagy színvonalú mérkőzést játszottuk egy remek csapat ellen, de erről szól a Premier League, senkinek sem kell bemutatni.

Természetesen fontos volt, hogy ne veszítsünk, de bennünk van a hiányérzet, mert megnyerhettük volna. Minőségi keretünk van, amely egyre érettebb. Felnőttünk a feladathoz, mindent beleadtunk, nagyon büszke vagyok a srácokra.

- zárta szavait Flamini

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

10 éve
Törölt felhasználó
Pár helyen Debuchy sérülésére már 3 hónapot írnak.
Szerintem jó, ha januárban látjuk újra a pályán...
10 éve
De szép is lesz majd, amikor Bellerin, Coquelin, Flamini, Monreal hátsónégyes fog játszani. :lol:
10 éve
Az utólsó napon váltott csapatot Alderweireld és Yanga M'Biva is, szóval nem kell azzal jönni, hogy nem volt elérhető bekk a piacon. Csak szét kéne nézni.
10 éve
Mekkora felelőtlenséget követett el Wenger azzal, hogy nem igazolt védőt. :shut: Rámehet az egész szezonunk. :-S

Szólj hozzá