Arséne Wenger úgy gondolja, hogy az Arsenalnál minden adott lehet Danny Welbeck számára, hogy nagyszerű karriert fusson be.

A 23 éves angol támadó az átigazolási időszak utolsó óráiban csatlakozott az Ágyúsokhoz a Manchester Unitedtől 16 millió font ellenében. Welbeck így az angol válogatott két meccsére már arsenalosként készülhetett - a mérkőzéseken pedig egészen pazar teljesítményt nyújtott a csatár: a Svájc elleni Európa-bajnoki selejtezőn két gólt is rúgott.

A francia menedzser első ízben nyilatkozott Welbeck leigazolásáról a transzfer bejelentése óta.

Danny Welbeck egy ideális igazolás a számunkra, hiszen nemcsak középen, hanem a széleken is tud játszani.

 

Egy igazi csapatjátékosról van szó, ráadásul rendkívül gyors játékos is - ezek a legfőbb erényei. Ahogy láthattuk a válogatott meccseken, képes gólt rúgni is. A játékát megvizsgálva kijelenthető, hogy nagyszerűen tud középen játszani.

 

A Manchester Unitednél rengeteg nagy játékossal kellett játszania, neki pedig elég sokoldalúnak kellett lennie ahhoz, hogy beférjen a csapatba, mivel középen mások játszottak. Én azt gondolom, hogy minden tudása megvan ahhoz, hogy nálunk középen játszhasson.

 

Jobb játékos válhat belőle nálunk, mert ebben tudok neki segíteni. Fiatal játékos, még 24 sincsen. Rengeteg hasonló korú játékosunk volt, akik óriási karriert futottak be nálunk. Szóval remélem, hogy tudok majd neki segíteni abban, hogy még jobb legyen.

Wenger végül Welbeck átigazolásának néhány részletébe avatta be a médiát. Mint ismert, a francia menedzser az átigazolási időszak zárónapján egy jótékonysági rendezvényen vett részt Rómában - enélkül pedig valószínűleg nem jött volna létre a Welbeck-igazolás sem.

Ha nem utazok el aznap, Welbeck most nem lenne arsenalos. Később ezt majd részletesebben elmesélem, de ez egy véletlen egybeesés volt, mert utaznom kellett aznap.

 

2014-et írunk, és szerencsére úgyis kapcsolatban lehet maradni mindenkivel, ha utazik az ember. Aznap már reggel hatkor fent voltam, így összességében az egész nap elérhető voltam. - mondta Wenger. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

6 éve
háááát szélen pont nem kéne erőltetni a srácot...hamár ott baszták el vele a tehenesek is:D
6 éve
Törölt felhasználó
jah csak a szélen nem valami raj :d

Szólj hozzá

Legfrissebb Hírek