Küzdelmes meccset követően ismét elmondható, hogy az Arsenal ott lesz a Bajnokok Ligája őszi idényében, ez pedig a 17. ilyen alkalom a londoni csapat történetében.

A Besiktas elleni BL-rájátszás kör visszavágóján Alexis Sanchez volt eredményes, a chilei játékos ezzel megszerezte az első találatát az Arsenal színeiben.

Összességében úgy gondolom, hogy technikai, taktikai és mentális szemszögekből olyan játékot mutattunk, amilyet akartunk. Egy nagyszerű csapat ellen kellett megküzdenünk, de végig a kívánt szinten játszottunk. Sajnos nem sikerült korábban eldönteni a meccset, így az utolsó 10 percben magunknak nehezítettük meg a dolgunkat, főleg hogy emberhátrányban játszottunk. - mondta Wenger.

 

Szerettem volna, ha rúgunk még egy gólt, ez egy kicsit megkönnyítette volna a helyzetünket. Ugyanakkor a cél végig a továbbjutás volt, ami nem volt egyszerű, hiszen remek csapat ellen játszottunk. Kijár az érdem a Besiktasnak, ma is bebizonyosodott, hogy miért győzték le az összes ellenfelüket egészen eddig a pillanatig. Nagyon összeszedett és jól szervezett csapatról van szó, fizikálisan nagyon erősek voltak és technikailag nagyon képzettek. Fontos volt, hogy Demba Bát végig kivettük a játékból, egy helyzetét kivéve, amikor egy fejese nagyon közel volt a kapunkhoz és amellyel legyűrhettek volna bennünket.

 

Fontos még megemlíteni, hogy mindkét meccsünket 10 emberrel fejeztük be. Én úgy gondolom, hogy mind az odavágón, mind a visszavágón látott második sárga túlzás volt. Debuchy elérte a labdát, nem volt szándék a taktikai szabálytalanságra. Talán a játékvezető a játékos másik oldalán állt, és azt gondolta, hogy Debuchy szabálytalankodott. Nehéz helyzetbe kerültünk, de jól álltuk a sarat, de az utolsó 10 perc idegesen telt.

Wenger kitért Alexis Sanchezre is, aki nagyon fontos gólt szerzett az Arsenalnak, amivel anyagilag is jól járt a klub: a BL-csoportkör potenciálisan annyit érhet a csapatnak, mint amennyiért a chilei játékost leigazolták.

Én nem így tekintek erre a dologra. Jó meccse volt, sokat harcolt. Mozgékonyan és veszélyesen játszott. A küzdőszelleme sokat jelenthet majd a bajnokságban is. Azt gondolom, hogy nemcsak Giroud hiányzása alatt játszhat majd középcsatárt. Semmiképpen sem csak azért vettem, hogy szélsőt játsszon.

 

Tetszett Jack Wilshere játéka is. Mostanság sok kritikát kapott, de ezekre mindig a pályán kell egy-egy jó teljesítménnyel válaszolni. Egyre jobb lesz. Sikerült kiszakadnia a negatív vélemények össztüzéből, ami eddig nem sikerült neki. Az elmúlt két-három meccsén látszik, hogy lassan ő is visszatér a legjobb formájához.

 

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (87)

10 éve
Törölt felhasználó
James: Diabynak idény végén jár le a szerződése. Valószínű, hogy ez az utolsó esélye nálunk, nem hinném, hogy hosszabbítunk vele.
10 éve
Törölt felhasználó
Ha nem érkezik senki, akkor megint a 4. hely a cél...
10 éve
Törölt felhasználó
Ááááá, szerintem egy száraz bagettel veri Ornstein fejét vagy romlott éticsigával dobálja, úgy jó franciásan :lol:
10 éve
Törölt felhasználó
Reménykedjünk, hogy Wenger csak puskát szorít éppen Ornstein fejéhez, hogy azonnal szedje le ezt a szart. :D
10 éve
Törölt felhasználó
Úgy néz ki fake volt...

Szólj hozzá