Arséne Wenger a Besiktas elleni meccselőzetesében elmondta, bízik a csapat első számú középcsatárában, Olivier Giroud-ban és szerinte a francia támadó képes lehet 25 gólt szerezni a szezonban.

Giroud az egyik olyan Arsenal-játékos, aki az elmúlt hetekben több kritikát is kapott a szurkolóktól és a szakértőktől - legutóbb Gary Lineker rótta fel Wengernek, hogy miért nem igazolt egy világklasszis középcsatárt a nyáron, mert szerinte a francia nem fog 25 bajnoki gólt rúgni az idényben.

Honnan lehet ennyire biztosra venni, hogy nem éri el ezt a célt? - tette fel válaszként a kérdést Wenger.

 

Semmiképpen sem vetném el annak a lehetőségét, hogy 25 gólig jusson az idényben. Soha nem szokás limitekhez kötni egy játékost. Ráadásul Olivier minden évben fejlődik. Az Everton ellen is meggyőzően szállt be a meccsbe.

 

Ami pedig a többieket illeti: Sanogo fontos elem lesz a keretben, s ott van Joel Campbell vagy Podolski is, akik képesek középcsatárt játszani. Természetesen Alexisről sem feledkezhetünk meg és Walcott még csak most fog visszatérni. A riválisaink is ugyanolyan világklasszis támadók után kutattak a piacon, de egyikük sem talált jobbat, mint amilyenük már volt a keretben - árulta el Wenger.

Aaron Ramsey egyetértett a menedzserrel Giroud-t illetően.

Volt egy pár helyzete az Everton ellen, s egyet nagyszerűen fejezett be. Ő egy olyan támadó, aki képes jól megtartani a labdát, ezzel is helyzetbe hozván a társait. Szeretek együtt játszani vele, mert csatlakozhatok a támadokba, és ő képes jó labdákat adni. - mondta Ramsey.

 

Nem mondanám azt, hogy a munkája nincs elismerve, a szurkolóink igenis értékelik az, amit Olivier a csapatért tesz. Már a tavalyi szezonban is rengeteg gólt rúgott, ő volt a gólkirályunk. Nagyon értékes játékosa a keretünknek.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (43)

6 éve
Semmi szükség egy újabb Chamakh-ra, Santosra, Parkra, Squillacira, Bendtnerre, Silvestrere, Denilsonra, stb.
Inkább oldjuk meg házon belül valahogy, minthogy megint vegyünk valaki kutyaütőt.
A legjobb egy klasszis érkezése lenne, de erre nem sok esélyt látok.
6 éve
Én viszont úgy vagyok vele, hogy hagyjuk ezeket a pánikigazolásokat. Sanogo sérülése állítólag nem komoly, Walcott hamarosan visszatér és 4-2-3-1-ben szerintem Sanchez és Campbell is tudna bizonyítani. Rémyért még én is bepróbálkoznék, de ha nem megy, akkor inkább nem hoznék senkit és megtartanám Poldit legalább Januárig.
6 éve
Pontosan ezért kell még egy középcsatár. Sanogo és Giroud is sérült már, pedig a szezon még kb el sem kezdődött. Remélem mielőbb visszatér a francia, de addig nagyon is kéne egy csatár. Talán Jackson Martinez az akiért még belehetne próbálkozni csatár poszton, viszont jóval a Porto által előírt ára alatt lenne jó elhozni, mert az a 35 millió irreális érte. Esetleg Eto 'o ingyen se lenne rossz megoldás.
6 éve
Törölt felhasználó
Azért érdekes hogy egy két napja még mindenki elküldte volna a sunyiba most meg mindenki pánikban van.
6 éve
Néhány helyen 3 hónapos kihagyást jósolnak Giroudnak. Az fasza...

Szólj hozzá

Legfrissebb Hírek