Arséne Wenger a Besiktas elleni meccselőzetesében elmondta, bízik a csapat első számú középcsatárában, Olivier Giroud-ban és szerinte a francia támadó képes lehet 25 gólt szerezni a szezonban.

Giroud az egyik olyan Arsenal-játékos, aki az elmúlt hetekben több kritikát is kapott a szurkolóktól és a szakértőktől - legutóbb Gary Lineker rótta fel Wengernek, hogy miért nem igazolt egy világklasszis középcsatárt a nyáron, mert szerinte a francia nem fog 25 bajnoki gólt rúgni az idényben.

Honnan lehet ennyire biztosra venni, hogy nem éri el ezt a célt? - tette fel válaszként a kérdést Wenger.

 

Semmiképpen sem vetném el annak a lehetőségét, hogy 25 gólig jusson az idényben. Soha nem szokás limitekhez kötni egy játékost. Ráadásul Olivier minden évben fejlődik. Az Everton ellen is meggyőzően szállt be a meccsbe.

 

Ami pedig a többieket illeti: Sanogo fontos elem lesz a keretben, s ott van Joel Campbell vagy Podolski is, akik képesek középcsatárt játszani. Természetesen Alexisről sem feledkezhetünk meg és Walcott még csak most fog visszatérni. A riválisaink is ugyanolyan világklasszis támadók után kutattak a piacon, de egyikük sem talált jobbat, mint amilyenük már volt a keretben - árulta el Wenger.

Aaron Ramsey egyetértett a menedzserrel Giroud-t illetően.

Volt egy pár helyzete az Everton ellen, s egyet nagyszerűen fejezett be. Ő egy olyan támadó, aki képes jól megtartani a labdát, ezzel is helyzetbe hozván a társait. Szeretek együtt játszani vele, mert csatlakozhatok a támadokba, és ő képes jó labdákat adni. - mondta Ramsey.

 

Nem mondanám azt, hogy a munkája nincs elismerve, a szurkolóink igenis értékelik az, amit Olivier a csapatért tesz. Már a tavalyi szezonban is rengeteg gólt rúgott, ő volt a gólkirályunk. Nagyon értékes játékosa a keretünknek.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (43)

10 éve
Törölt felhasználó
Semmi szükség egy újabb Chamakh-ra, Santosra, Parkra, Squillacira, Bendtnerre, Silvestrere, Denilsonra, stb.
Inkább oldjuk meg házon belül valahogy, minthogy megint vegyünk valaki kutyaütőt.
A legjobb egy klasszis érkezése lenne, de erre nem sok esélyt látok.
10 éve
Törölt felhasználó
Én viszont úgy vagyok vele, hogy hagyjuk ezeket a pánikigazolásokat. Sanogo sérülése állítólag nem komoly, Walcott hamarosan visszatér és 4-2-3-1-ben szerintem Sanchez és Campbell is tudna bizonyítani. Rémyért még én is bepróbálkoznék, de ha nem megy, akkor inkább nem hoznék senkit és megtartanám Poldit legalább Januárig.
10 éve
Pontosan ezért kell még egy középcsatár. Sanogo és Giroud is sérült már, pedig a szezon még kb el sem kezdődött. Remélem mielőbb visszatér a francia, de addig nagyon is kéne egy csatár. Talán Jackson Martinez az akiért még belehetne próbálkozni csatár poszton, viszont jóval a Porto által előírt ára alatt lenne jó elhozni, mert az a 35 millió irreális érte. Esetleg Eto 'o ingyen se lenne rossz megoldás.
10 éve
Törölt felhasználó
Azért érdekes hogy egy két napja még mindenki elküldte volna a sunyiba most meg mindenki pánikban van.
10 éve
Törölt felhasználó
Néhány helyen 3 hónapos kihagyást jósolnak Giroudnak. Az fasza...

Szólj hozzá