Az Arsenal egy igen kellemetlen mérkőzésen van túl, amely sokak szemében valószínűleg már az első félidő lefújásának pillanatában eldöntöttnek látszott, ugyanis 2-0-ás hazai előnnyel mehettek a csapatok pihenőre.

A vendégek jobban kezdték a találkozó első játékrészét, de a mutatott játék továbbra is elmaradt a várt szinttől, Chamberlain révén mégis az ágyúsok szerezhettek volna vezetést Seamus Coleman hibáját követően.

A liverpooli csapat második gólját leshelyzet előzte meg, sőt minden bizonnyal a kontratámadás elején Per Mertesacker-rel szemben faultot követtek el, a játékvezetői hármas mégsem észlelte ezen szabálytalanságokat.

Arsene Wenger a mérkőzés utáni interjújában úgy nyilatkozott, csapata remek szellemben futballozott, különösen a második félőben, s a karakterüknek köszönhetően sikerült egy pontot megmenteni a Goodison Parkban.

Sohasem tudhatod, hogy mi fog történni. 2-0-ás hátrányban voltunk, az ember tisztában van vele, hogy kétféle képen is elsülhet, ha belenyúl a mérkőzésbe. Jönnünk kellett a második félidőben, így bőven benne volt a pakliban, hogy egy kontratámadást követően kapunk még egy gólt és véget ér a mérkőzés számunkra. Végül sikerült egy remek választ adnunk az első félidőben mutatott játékra és teljesítettük a vágyunkat; visszajöttünk a mérkőzésbe.

Remek szellemben játszottunk, ennek köszönhetően sikerült 2-2-re menteni az eredményt. Szereztünk ma egy fontos pontot, amit megérdemeltünk, elég ha csak ránézünk a lehetőségeink számára. Ez különösen igaz a második játékrészre, összességében úgy gondolom, a karakterünknek köszönhetően tudtunk ma kiegyenlíteni.

- kezdte interjúját

Nem igazán lehet a tavalyi 3-0-ás vereséghez hasonlítani a mait. Azon a mérkőzésen sokkal többet is kaphattunk volna, míg ma megérdemelten szereztünk pontot. Két gólos hátrányból jöttünk vissza idegenben egy olyan csapat ellen, aki kiválóan kivitelezni a kontratámadásokat, szervezett és nagy magabiztossággal lép pályára. Épp hallottam a félidő végén, hogy a második góljuk les volt, illetve azt megelőzően szabálytalankodtak Mertesacker-rel szemben. Ezt nehéz volt lenyelni, de visszajöttünk a meccsbe.

Aaron Ramsey ott folytatja, ahol abbahagyta. A walesi középpályás a Crystal Palace után az Everton hálóját is megzörgette, s bár a teljesítménye hagy még kivetni valót maga után, úgy néz ki, bárhol és bármikor képes kulcs szerepelővé válni.

A csapat motorja, aki jó helyen van jó időben.

- zárta rövidre

A másik főszereplője a ma estének, Olivier Giroud. A francia csatár a mérkőzés 90-dik percében fejelte a találkozó végeredményét beállító gólt, majd az utolsó pillanatokban megsérült.

Az idei szezonban több csatárom van, mint ezelőtt, így néha megtehetem, hogy pihenőt adok az egyiküknek. Giroud csak egy meccset játszott a világbajnokság óta, kellett neki ez a szusszanás. Ugyanakkor éreztem, hogy elől fizikálisan kevesek vagyunk, ezért is hoztam be őt a félidőbe. A játék ezen részét tekintve nagy segítségünkre volt, igazán jól játszott a beállását követően.

Olivier beállásával valóban sokkal veszélyesebbnek tűntünk, ugyanis nem alapozhattunk kontrajátékra. Dominálnunk kellett egy félidőn keresztül, ahol a jelenléte nagyon fontos volt.

- magyarázta

A sérülése nem néz jól ki, de egyelőre nem tudjuk, mennyire súlyos. Reméljük, nem veszítjük el őt hosszú időre.

A klub történetének második legdrágább igazolása, Alexis Sanchez ma középcsatárként bizonyíthatott, a volt Barcelona-támadó ma is nagyon akart, de továbbra sincs meg benne azaz átütő erő, amit a szurkolók várnának. Wenger szerint ennek legfőbb oka, hogy fizikálisan továbbra sincs kész állapotban.

Nem szeretnék egyénileg értékelni. Jelen pillanatban fizikálisan még nem áll készen, de én nem aggódom emiatt.

Alexis tudja ezt, de amint fizikálisan megfelelő állapotban lesz, úgy a magabiztossága is visszatér. Ez abszolút kapcsolatba hozható egymással. Mindig nehéz megfejteni, hogy egy játékos miért nem magabiztos eléggé. Véleményem szerint Alexis esetében ez a helyzet áll fent.

Az újságírók végül a csapat mentalitására tértek ki. Arról kérdezték a franciát, a mai teljesítmény elég bizonyíték lehet-e arra, hogy a csapat megérett a nagyobb mérkőzéseken való helytállásra.

A mai mérkőzés egy nagy teszt volt számunkra. A hangsúly természetesen azon volt, hogy képesek leszünk-e válaszolni az első félidő eredményére. Ez sikerült, ami nyilvánvalóan remek hatással lehet ránk, főleg ha továbbra is ilyen szellemben lépünk pályára. A második félidő mutatta minőséget és következetességét kell átmentenünk a későbbiekre. Úgy hiszem, az elején idegesek voltunk, s csak a bekapott gól után kezdtünk el játszani. Bizonytalanok voltunk, de szépen lassan átvettük az irányítást. Az Everton egy remek meccset tudhat maga mögött, jól teljesítettek, ahogy az várható volt, megnehezítették a dolgunkat.

- zárta szavait a francia

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (45)

10 éve
Törölt felhasználó
Wilshere szélsőként szerepeltetése azért sem lenne elvetendő ötlet, mert ott jóval kevesebbet ütközne, mint középen.
10 éve
Törölt felhasználó
Nekem nincs kristálygömböm, így nem tudom megmondani biztosan mi lett volna ha...
Ha formában vannak akkor Wilshere legtöbb esetben nagyon jól összejátszik Ramseyvel és Giroudval, de a többi támadónak nem megy még az Arsenal játék. Talán OX és Rosicky még oké, de Cazorla, főleg mert most nagyon gyenge, Sancheznek még szoknia kell, mert jelenleg kb van ő, meg a csapat többi része, Özil meg valóban csak irányítani akar, helyzetbe hozni távolról valakit, nem a kicsiben gyorsan lendületből támadunk játékot preferálja többnyire, persze így meg nem nagyon van kit megjátszania, és kapura se elég veszélyes. A többség nem indul meg maga, persze Sanchez kivétel, aki meg passzolni nem tud, csak tovább passzolom, majd hátha a másik megoldja van.
Ellenben Grenier tökéletesen passzolna már most ebbe a játékrendszerbe. Ez a minek sokan vagyunk meg hülyeség, ha a nevezési limitbe belefér, akkor nem felesleg, így is már a Besiktas ellen ami a 4. meccs már 4 hiányzó van. És ő biztos nem csak a létszámot növelné, megsérülne, biztos, de ennyi erővel kár igazolni, ki az aki nem sérül itt meg? Song nem elég gyors, de minden más tekintetben tökéletes megoldás lenne.
10 éve
Törölt felhasználó
Szerintem mindig ellenféltől függően kell megválasztani a taktikát.Jack szélen való szerepeltetése nem hülyeség,sőt...!Hazai pályán betömörülő ellenfelek ellen Jack élessége és technikai tudása sokat érhet a széleken is.4-2-3-1 es taktikát preferálom én is,mert engem sem győzött meg ez az új felállás.Ramsey mellé kell egy visszafogott játékos mint Arteta vagy Chambers a nagy csapatok ellen.Kis csapatok ellen hazai pályán akár betehetjük oda Jacket is és tolhatjuk két igazi futóval a széleket ha Walcott is visszatér.Özil csakis kizárólag a csatár mögött hatékony.Giroud témához annyit,hogy én se tartom sokra,de kíváncsi vagyok mi lesz majd ha Alexis-Özil-Walcott 3as összeáll mögötte.Én még mindig úgy gondolom,hogy ha veszünk egy középső védőt,a többit meg lehet oldani,vkp-t sztem nem fog Wenger venni,sose tette,és főleg ne Khedirát vegye meg...
10 éve
Törölt felhasználó
Kobe24, van igazság abban, amit mondasz, erre nem gondoltam. Ettől függetlenül sokat nem változik a véleményem. Nehéz ugy ez.
10 éve
Törölt felhasználó
Más azért az ő helyzete mint Ramsey-é anno. Az egyik, hogy más ambíciói voltak a csapatnak akkor és most. És ne felejtsük el, hogy most mennyi opciónk van középen a 2,5-3 évvel ezelőttihez képest. Abban egyetértek, hogy kitehetnénk mondjuk jobb szélre, de addig amíg nem megy a csapat és az eredményesség rovására.

Szólj hozzá