Arséne Wenger megvédte játékosát, Jack Wilshere-t az őt kritizáló szakértőktől - a francia menedzser szerint ugyanis az angol középpályás szép karrier előtt áll.

Wilshere-t az elmúlt napokban több angol szakértő is kritizált. A Liverpool egykori ásza, Jamie Carragher szerint Wilshere az Arsenal állandó kezdőcsapatába sem férne be, ha mindenki fitt lenne az Ágyúsoknál. Carragher szerint a 22 éves játékos legfőbb gondja Aaron Ramsey remek formája, aki kihagyhatatlanná vált a csapatból.

A Sky Sports szakértője, Jamie Redknapp szerint Wilshere-nek már nincs több oka az alibizésre, mára érett játékossá vált, s úgy kellene játszania, mint a berobbanásakor, a 2010/11-es idényben.

Wenger ugyanakkor nem ért egyet a Wilshere-t kritizálókkal, szerinte a játékosnak csak saját magával kell foglalkoznia.

Eddig olyan helyzetben volt, mint Calum Chambers - mindenki ódákat zengett Jack-ről. Most, 22 évesen, hirtelen mindenki óriási elvárást tanúsít felé. Rooney már átment ezen az időszakon, most Jack következik. - mondta Wenger.

 

Szerintem jelenleg nem kell foglalkoznia a kritikákkal, csak a saját játékával kell törődnie. Ha Jack fizikálisan fitt marad, akkor nagyszerű karrier áll előtte.

 

Jelenleg arra kell koncentrálnia, hogy fitt és bevethető maradjon, s hogy fizikálisan fejlődjön. A többi jön magától. Már jeleztem felé, hogy a szezonra vonatkozóan az legyen a célja, hogy mindig készen álljon a játékra.

 

Úgy gondolom, hogy jelenleg ott tart, ahol tartania kell. Nincs messze attól a ponttól, ahová jósolták őt még 18 éves korában. A távolság is csak amiatt adódik, mert sérült volt és nem amiatt, mert nem dolgozott, nem edzett elég keményen.

 

Jack mindig játékra éhes és kész keményen küzdeni. Ugyanakkor a másfél éves kihagyás kihatott rá.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

10 éve
Törölt felhasználó
Kit veszünk ki a kezdőből? Ramsey-t? Özilt? Szűrőnek meg nem elég védekező.
10 éve
Törölt felhasználó
sosimaster! Miért nem nálunk? Kicsit már túl van lihegve ez a Wilshere-téma, mind a sajtó, mind a szurkolók részéről... Nincs a sráccal semmi komoly probléma, és csak jobb lesz.
10 éve
Törölt felhasználó
Csak nem nálunk :-S

Szólj hozzá