Arséne Wenger reméli, hogy Roy Hodgson szövetségi kapitány nem hívja be az Arsenal újdonsült sztárját, Calum Chamberst a szeptemberi válogatott meccsekre.

A 19 éves játékos bombaformában debütált az Arsenalban a Southamptontól való átigazolását követően - a hét folyamán Chambers a Bajnokok Ligájában is bemutatkozott és remek teljesítményt nyújtott a Besiktas ellen.

A remek formával együtt az is felmerült, hogy Hodgson behívhatja Chambers-t az angol válogatott Norvégia elleni felkészülési meccsére szeptember 3-án, vagy a Svájc elleni Európa-bajnoki selejtező mérkőzésére öt nappal később. 

Wenger ugyanakkor azt gondolja, ez még túl korai lenne a játékosnak.

Megpróbálnám Roy-t lebeszélni erről a tervéről - mondta mosolyogva Wenger a csütörtöki sajtótájékoztatóján.

 

Nehéz lenne így tennem, mert nem akarom megállítani Chamberst. Minden játékos álma, hogy az angol válogatottban játsszon. Természetesen boldog lennék, ha Hodgson behívná őt a keretbe.

 

Amit gondolok az ügyről: az fantasztikus, ha egy játékost megkapja a lehetőséget, hogy megmutathassa, mennyire jó. Az viszont veszélyes, ha egy játékos azt gondolja, hogy ő már teljesen készen áll. Szerintem Chambers elég okos játékos ahhoz, hogy rájöjjön, mi a kettő között a különbség. Még akkor is, ha a nálunk lejátszott két-három meccsén a legmagasabb szinten is megállta a helyét.

 

Eddig kiválóan teljesít. Ugyanakkor úgy vélem, hogy Angliában egy kicsit több türelem kell. Szerintem egy játékos fejlődésében fontos pont,hogy ne történjen minden túl gyorsan.

 

Nem pusztán a futballt illető kérdésekben, hanem pszichológiailag is. Egy játékos minden egyes akadály elhárulása után erősebbnek érzi magát, de fontos, hogy ne menjen minden túl gyorsan. Számomra ez nagyon fontos kritérium egy játékos fejlődését illetően.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

10 éve
Fecc! Tioté nem üti meg a szintet, sajnos...
...de Song se!!
10 éve
Törölt felhasználó
Az ANK bőven elég, meg hogy 28, és lényegében semmivel nem jobb, mint Flamini. Erősebb, talán fejjel jobb, de kevesebbet mozog, előre játéka nem jobb egyik jelenlegi opciónál se. Gólt kb csak ellenünk tud szerezni, de ugyanúgy benne van a piros minden meccsen. Ha már ANK-s jönne, akkor csakis Song, ő mindenben jobb Tiotenál.
10 éve
Törölt felhasználó
James! Tioté-val mi a baj? Persze azon kívül, hogy ANK-zik. Évek óta kerülgetjük, még ha csak pletykaszinten is, szerintem ő egy kiváló védekező középpályás, erős, jól passzol, és már nem olyan forrófejű, mint korábban. A legnagyobb hibája talán az, hogy már rég el kellett volna hagyni a Newcastle-t, lévén már 28 éves... Ha idén se megy, akkor az NU-tól nagyobb csapatban már biztos nem fog játszani.
10 éve
Törölt felhasználó
Chambers csak 19 éves, nem 21.
10 éve
Törölt felhasználó
Wenger már vészmegoldásokban gondolkozik, mert Tiote az. Nem arról van szó Artetánál jobb, de minden más szempontból rossz vétel lenne, főleg 14M-ért. És Miquelért is bejelentkezett 3 klub, de Wenger nem akarja elengedni.

Szólj hozzá