A Bild.de internetes weboldal szerint Lukas Podolski lehet a negyedik világbajnok német játékos, aki csapatot vált idén nyáron Kroos, Ginter és Mustafi átigazolásit követően.

A német internetes lap értesülései szerint ugyanis Arséne Wenger zöld utat adhat Podolski távozására, miután a játékos nem fér be az állandó kezdőcsapatba. A támadót török, spanyol, német és amerikai csapatok is szívesen a soraikban tudnák.

A Bild úgy tudja, hogy a legkomolyabb érdeklődő a török Galatasaray együttese, ahol a frissen kinevezett menedzser, Cesare Prandelli szeretné a csapatában tudni Podolskit, s ehhez a klub elnöke és tulajdonosa, a multimilliárdos, Ünel Aysal minden anyagi segítséget megad.

Podolski menedzsere, Nassim Touhiri megerősítette a csapatok érdeklődését.

Már több hivatalos érdeklődést is kaptunk Lukas iránt, egy pár csapat pedig konkrét ajánlattal is jelentkezett. Ugyanakkor a játékos jól érzi magát Londonban. - mondta Touhiri.

A Bild szerint Arséne Wenger 12 millió eurót kérne Podolski játékjogáért, nagyságrendileg ugyanannyi összeget, mint amennyit a Kölnnek fizetett az Arsenal 2012-ben. A német játékosnak a jelek szerint már meg is van a helyettese a keretben Joel Campbell személyében, noha a Costa Rica-i játékos bemutatkozására egyelőre várni kell a klubidényben.

Podolski jelenlegi arsenalos szerződése 2016-ban jár le. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

10 éve
Törölt felhasználó
Jelenleg nem hiszem,hogy megengedhetünk távozót a támadószekcióból,de persze ha megint 13 emberes rotációval akarunk letolni egy szezont akkor valóban mehet...
10 éve
Nagy hiba lenne elengedni őt.
10 éve
Törölt felhasználó
Inkább Giroud-ot kéne elküldeni a faszba...
10 éve
Törölt felhasználó
Én nagyon szeretem Podolski játékát, tudom, hogy sok kritika éri - néhol jogosan -, de szerintem nagyon hasznos játékosa ő a csapatnak, és ami a legfontosabb: hatékony! Én sokkal többet játszatnám, mint amennyit Wenger biztosít számára... De amennyiben nem kapna elég lehetőséget, úgy én is azt mondanám, hogy inkább menjen, minthogy padozzon mindig. Nem könnyű helyzet.
10 éve
Kell a bő keret, de ha azt nézzük, hogy Podolski távozásával is lennénk heten (Walcott, Sanchez, Özil, Rosicky, Cazorla, Chamberlain, Campbell) 3 posztra, akkor az bőven elég. Még Gnabry is ott van... Bár neki kölcsönbe kéne menni. Hiányozhatnak még Podolski balos átlövései a tömörülő csapatok ellen, de tény hogy sokan vagyunk a posztjára... Szóval nem hiszem, hogy nagy szükség lenne rá,de ha maradni akar, maradhat.
Walcott felépülésével én Alexist feltolnám csatárnak és ha menne neki nem kéne csatárt hozni, ha meg nem akkor a télen hoznánk valami Reus/Cavani/Falcao féle alakot. Jövő nyáron Cazorlát is engedni kell szerintem és akkor lesz helye mindenkinek.

Szólj hozzá