Nem volt egyszerű, de az Arsenal végül megoldotta a kötelezőnek vélt feladatot, és négy év után először tudtak az Ágyúsok győzni a nyitófordulón, a Crystal Palace ellen.

Arséne Wenger a mérkőzést követően elégedetten értékelt, noha tudja, van még hová fejlődnie csapatának.

Az volt a tervünk, hogy megnyerjük a meccset, de a Crystal Palace szervezettsége és a fizikális szintjük miatt ez nehéz volt. Ráadásul sikerült gólt kapnunk az első szögletükből.

 

Hiányzott a tempónk az utolsó harmadból a támadásépítéskor, de végül ez is elég volta a három ponthoz. Fontos győzelem volt, hiszen eddig mi vagyunk az egyetlen csapat, amelyik nyert otthon. Az első játéknap mindenkinek nagyon nehéz. Megkaptuk a várt három pontot, most már a Besiktassal kell foglalkoznunk.

 

Azt gondolom, hogy a hozzáállásunk jó volt a meccshez. A játékunk néhol akadozott még, de ez majd jobb lesz. 

A francia végül egyes játékosára tért ki.

Elégedett vagyok Alexis mentalitásával, mert még úgy is harcolt egy egész meccsen át, hogy fizikálisan még mindig nem áll teljesen készen. Taktikailag még fejlődnie kell és még össze kell szoknia a társakkal, ám a végéig veszélyes játékosunk volt. Összességében elégedett vagyok a teljesítményével.

 

Jack lecserélésének az is az oka volt, hogy a héten beteg volt, és a végére már kezdett beleszürkülni a játékba. Nem jogosak az őt ért kritikák, még adnunk kell neki egy pár meccset,hogy teljesen felépítsük. Az a legfontosabb, hogy nincsenek gondok a bokájával. A többi pedig hétről-hétre javulni fog.

 

Jók voltak a középső védők is. Chamberst eredetileg jobb hátvédnek szántam, de szerintem képes középhátvédként is játszani. Ezt kipróbáltuk már az előszezonban is, és meccsről-meccsre egyre jobban teljesít. Ma is kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

 

Koscielny pedig képes válaszolni az olyan botlásokra, mint amilyen a kapott gólunk volt. Voltak aggályaink vele kapcsolatban, mert két-három napig nem is tudott edzeni, de nagyszerű tempója és fizikális felépítettsége van. Ő is egy olyan játékos, aki képes jó időben jó helyen lenni. Nem ő a legmagasabb játékosunk, mégis oda tud helyezkedni a beívelt labdákra vagy a lepattanókra a tizenhatoson belül és ez nagy erény.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

10 éve
Lehet, hogy csak hívta a természet. :lol:
10 éve
Nem lehet tudni, Wenger sem mondott semmi konkrétat.
10 éve
Gibbs sérüléséről semmi info?

Szólj hozzá