Arsene Wenger hírt adott a csapat sérültjeinek állapotáról a Crytsal Palace elleni nyitómérkőzést megelőző sajtótájékoztatón, ahol a francia néhány pozitívummal is tudott szolgálni.

Ami mindenképpen remek hír az Arsenal számára, hogy Laurent Koscielny Achilles sérülése nem súlyos, így várhatóan felépül a francia a bajnokság első mérkőzésére.

További biztató információ lehet Wenger részéről, hogy Abou Diaby kisebb csípősérülése után újra teljes értékű edzést végezhet, a 28 éves középpályás hamarosan a keretben is helyet kaphat.

Koscielny kapott egy rúgást az Achillesére, de minden bizonnyal fitt lesz a szombati találkozóra.

- kezdte

Abou újra teljes értékű munkát végezhet, ami remek hír. Szüksége van még néhány mérkőzésre, de az edzéseken bíztatónak mutatkozott a játéka.

Mint arról tegnap beszámoltunk, Serge Gnabry valószínűsíthetően kölcsönbe kerül erre a idényre ugyanakkor a fiatal német egy ismeretlen sérülés okán az felkészülési szezont kénytelen volt kihagyni, ami még inkább aggasztó lehet, hogy visszatérésnek időpontja egyelőre nem ismert.

Serge nincs bevethető állapotban, s jelenleg sajnos nem tudok állást foglalni annak kapcsán, hogy mikor térhet vissza.

A csapat újdonsült hálóőre, David Ospina sincs játékképes állapotban, ugyanakkor a kolumbiai jól halad felépülésével, előreláthatólag három héten belül visszatérhet.

A tavaly januárban súlyos sérülést szenvedő Theo Walcottot sem választja el sok attól, hogy meccs-fitt állapotban legyen, Wenger beszámolója szerint az angol támadó Ryo Miyaichi-val együtt, legkésőbb szeptember elejére visszatér a teljes körű edzésekhez.

Ospina még a brazilok elleni VB mérkőzésen szedett össze egy combsérülést, ő két-három hétre van a felépüléstől.

Ryo és Theo természetesen még nem elérhető. Mindketten közel állnak a visszatéréshez, s ahogy mondtam is ezelőtt, augusztus végén, de legkésőbb szeptember elején már teljes körű edzést végezhetnek.

- közölte Wenger

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (11)

10 éve
Törölt felhasználó
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/v/t1.0-9/10592657_675453369210726_3330151054494264172_n.jpg?oh=0b9386ee8b1a181b812d57b646cceafa&oe=54693C63&__gda__=1416309970_4cb6407dffff761a03d17f85790d8c0f
olyan vastag Diaby combja mint a felkarja kb jó pár kg izmot még felkéne pakolni rá mert így megint csak 1-2 meccset fog játszani idén.
10 éve
Bendtner a Wolfsburgé. 🐛 Kész,vége. Eddig voltam Arsenal szurkoló, vége egy korszaknak. :-S
10 éve
Törölt felhasználó
Pulis kiválóan alkalmazkodott a Crystal keretének adottságaihoz. Vehette volna 'stokosra' is a figurát, de ehelyett egy másik arcát ismertük meg.
10 éve
Törölt felhasználó
Érdekes, hogy Pulis a Crystal Palace-nál kevésbé játszatott nézhetetlen antifutballt, mint a Stoknál.
Az biztos, hogy valamit tud az öreg, mert Hollowayjel utolsó helyen esett volna ki a CP.
10 éve
Törölt felhasználó
ronin! A Palace-nál óriási baklövést követtek el azzal, hogy nem tudtak kompromisszumot kötni a menedzserrel. Pulis teljesen más alapokra fektette a Crystal játékát, és kiesőjelöltből középcsapattá emelte őket. Bár mi ebből csak profitálhatunk, de hosszútávon sajnálom, hogy menesztették.

Szólj hozzá