Sokak várakozásával ellentétben az Arsenal nyerte az idei angol szuperkupát, a londoniak szép játékkal, fölényesen nyertek a tavalyi bajnok Manchester City együttese felett.

Már az első félidőben magabiztos előnyre tett szert Arsene Wenger csapata, előbb Santi Cazorla, majd Aaron Ramsey talált Caballero hálójába, jóllehet Alexis Sanchez is közel állt első Arsenalos gólja megszerzéséhez.

Wenger a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott, az első félidőben egy komplett teljesítményt abszolvált csapata, míg a második félidőben inkább a játékosok összetartása volt kiemelkedő, a francia Olivier Giroud gólját is kiemelte.

Úgy éreztem, egy komplett teljesítményt sikerült nyújtanunk az első félidőben. Egészen addig, amíg az erőnk tartotta, sikerült kiviteleznünk, amit elterveztünk. A második félidőben a csapat összetartása és a harmadik gól átlendített minket a nehezebb periódusokon. Jól védekeztünk, habár a második félidőben többször veszítettünk labdát. Az elfutásink, az elmozgások sem voltak már annyira impresszívek, ennek ellenére végig jó szellemben és jól szervezetten futballoztunk. Az első félidő nagyon izgalmas volt.

- kezdte

A mai győzelem nyilvánvalóan egy remek fellendülést ad számunkra, hogy még nagyobb magabiztossággal és kedvvel készüljünk a Premier League nyitányra, ami egy nagyon fontos mérkőzés lesz, egy igen kellemtelen csapat ellen. A Crystal Palace elleni találkozó egy teljesen eltérő lesz a maitól. Ami fontos, hogy sikerüljön jól felkészülni, de mai győzelem egy nagyon fontos siker a csapat számára.

A győzelem mellett az sem elhanyagolandó, hogy milyen minőségben játszik a csapatod. A mai siker mindenképpen remek hatással lesz az önbizalmunkra, de ami talán még fontosabb volt, hogy ilyen szinten tudtunk játszani egy top csapat ellen.

 

A tavalyi nem az Arsenal szezonja volt, már ha a nagy csapatok elleni eredményire tekintünk, a Wenger-csapat többször is belefutott egy-egy nagyarányú vereségbe. A gall edző szerint ez a győzelem segíthet elkerülni a tavalyihoz hasonló kellemetlen vereségeket a riválisok ellen.

Emiatt volt a legfontosabb számunkra, hogy ne veszítsük el a mai mérkőzést.  Tudtuk, hogy a kisebb csapatok ellen, akik a top 6-on kívül helyezkedtek, kiegyensúlyozottan teljesítettünk, ez viszont fordítottan igaz volt azon csapatok ellen, akik azon belül helyezkedtek az elmúlt idényben. Reméljük, ez a győzelem is segíthet abban, hogy mindkét fronton következetesek legyünk az idei szezonban.

 

Természetesen szó esett a londoniak 19 éves játékosáról is, Calum Chambers-ről, aki 15 millió fontért igazolt az Arsenalhoz a Southampton együttesétől. Az angol korosztályos válogatott játékos ma is középső védőként játszott, ismételten remekül. Wenger szerint nagy karrier előtt áll Chambers.

Mielőtt megvettem láttam ezen a poszton játszani, s ma úgy adódott, hogy ismét középső védőként vetettem be. Még csak 19 éves, de ma is kiemelkedően teljesített. Úgy gondolom nagyon ígéretes játékkal rukkolt elő, főleg annak tükrében, hogy nincs nagy történelme ezen a poszton játékosként. Ha minden jól megy, nagy karriert fog befutni.

Mindkét középső védőnkkel feltudja venni a versenyt, s ami biztos, hogy két középső védővel nem tudjuk és nem játszhatjuk végig a szezont, így ebben a pozícióban is láthatják majd az előttünk álló idényben. Monreal szintén ezen a poszton szerepelt a második félidőben, elégedett voltam az ő játékával is.

- folytatta

 

Friss hírnek számít, hogy Thomas Vermaelen a Barcelona csapatához igazolt, így a sajtó egyből összefüggésbe hozta a belga távozását Chambers érkezésével. Wenger elmondása szerint Chambers-t Vermaelen maradása esetén is megvette volna, hisz három poszton is bevethető az ifjú angol. A francia továbbá hozzátette, könnyen megeshet, hogy nem érkezik védő már ezen a nyáron.

Megengedtem Thomas-nak a szezon végén, hogy távozzon a klubtól, lévén nem tudtam neki rendszeres játéklehetőséget biztosítani. A magatartása professzionális volt, méltósággal kezelte a tavalyi szezonban kialakult helyzetét. A Vermaelen-hez hasonló képességű játékosokat nehéz a klubodnál tartani, ha nem játszik rendszerességgel. Hálás vagyok neki, és szeretném a legjobbakat kívánni a számára.

Calum leigazolása Vermaelen helyzetétől független volt, hisz három poszton is bevethető;  jobb-illetve középső védőként, valamint  center középpályásként is.

- magyarázta

Ami biztos, hogy három középső védőm már van, hisz Chambers is képes itt játszani. Ha megtalálom a megfelelő minőséget, akkor igazolok egy negyedik számú védőt, de elég csak Vermaelen helyzetére rápillantanunk, a világ két elithez tartozó klubja is védőt keres, illetve keresett a nyáron, és az egyikük még mindig nem talált. Ez is mutatja, hogy nem vagyok könnyű helyzetben. Ugyanakkor egy olyan játékos, aki két vagy három poszton is bevethető, jobb megoldás lehetne a számunkra.

 

A másik két új szerzemény, Alexis Sanchez és Mathieu Debuchy is pályára lépett, mind a gall, mind pedig a chilei hozzátudott tenni csapata játékához, ezt Wenger is így látta.

Debuchy kiválóan játszott, ahogyan Sanchez is, bár utóbbi fizikálisan még mindig nem áll teljesen készen. De ott rejtőzött benne a veszély, voltak remek megoldásai.  Egy remek, minőségi támadó, aki által több variációt is megvalósíthatunk a támadó harmadban.

 

Vermaelen távozásával természetesen felmerült a kérdés, hogy ki lesz a csapat új kapitánya, illetve annak helyettese, nagy meglepetést nem okozott válaszával Wenger. Továbbá kiváltképpen fontos, hogy nem sérült meg senki a mai mérkőzés során.

Arteta lesz a kapitány, Mertesacker pedig a helyettese.

Wilshere rendben van, Gibbs szintúgy, aki szerintem kiemelkedő teljesítményt nyújtott ma délután.

 

85 nap, két trófea az Arsenal háza táján, ezt megelőzően több, mint 3000 napot kellet arra várni, hogy megtörjön a nyolc éves trófeaínség. Wenger boldog, de továbbra is csak a következő mérkőzésre koncentrál.

Minden héten megnyernék egy trófeát, de sajnos ez lehetetlen.  A következő mérkőzésre kell koncentrálni, azt kell megnyernünk.

- zárta sajtótájékoztatóját Wenger

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

10 éve
Törölt felhasználó
Nasri0220!
:lol: :lol: :lol: Egy újabb nap, egy árva kupa nélkül :-S
:-) :-)
10 éve
Törölt felhasználó
A védelem tengelyében az összeszokottság, állandóság a lényeg. Amikor meg valaki megsérült ő is sérült volt, ezért volt akkor Sagna. És főleg hogy állandó játék nélkül nagyon gyengén is teljesített.
10 éve
Törölt felhasználó
Ne legyen igazam de lesz még itt baj. 3 középsö védövel egy ilyen hosszu szezont? Jön 1 sérülés és akkor mi van?
10 éve
Én egyet nem értek, Vermalent miért nem lehetett rotálni tavaly??? Akkor is 3 középső védőnk volt (na meg Sagna kényszerből). Most majd lehet... szerintem ez baromság volt, vagy Vermát ki is akarta nyírni Wenger.
10 éve
32 is sok egy védőért. Még a Dortmund se kér annyit Hummels-ért. :lol:

Szólj hozzá