A tavalyi Premier League és FA kupa győztes a mai délutánon összecsap a Wembley-ben, az Arsenal a Manchester City együttesével harcolhat meg az angol szuperkupáért.

Mindkét csapatnál akadnak fontos hiányzók a világbajnokságon való részvétel miatt, ugyanakkor egyik menedzser sem szeretné a véletlenre bízni mai sorsát - ezt a két kezdő tizenegy is remekül mutatja.

Arsene Wenger, ahogyan az várható volt Calum Chambers-t nevezte Koscielny párjának a védelemben, míg Wilshere Özil szerepkörében bizonyíthat, s talán nem meglepő, hogy Olivier Giroud helyett a Benfica ellen négy gólt jegyző Yaya Sanogo kezd.

A kezdőtizenegy: Szczesny, Debuchy, Koscielny, Chambers, Gibbs, Arteta, Wilshere, Ramsey, Alexis, Cazorla, Sanogo

Kispad: Martinez, Monreal, Flamini, Campbell, Oxlade-Chamberlain, Rosicky, Giroud

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (78)

10 éve
Törölt felhasználó
Hosszú évek óta előszőr érzem hogy ebben a csapatban van akarás, egymásért küzdeni tudás.Ez aszezon a miénk lehet nagyon sok a tehetség akik a legjobb korban vannak És lesz minőségi visszatérőnk is.Most sok az olyan játékos aki képes meghalni a CSAPATÉRT.Ez korábban csak a veretlenek korában volt.

Mindenkinek Szép szezont és Jó szurkolást.
Ez ami csapatunk.GO GUNNER...
https://www.youtube.com/watch?v=p6D99H6E_Ns
10 éve
Törölt felhasználó
A rombolás nem védekezés, mivel az előbbi szinte mindig szabálytalansággal jár. És ahogy az egyik angol kommentátor is mondta, Arteta nem védekező középpályás, hanem "labdatartó". Neki passzolnak ő meg tovább passzol, valamelyik védőnek többnyire. Szervező késsége alig van. A védekező középpályás erőben és sebességben is felveszi a versenyt az ellenfelekkel, és szabálytalanság nélkül meg tudja szerezni a labdát, Artetanak egyik se megy.
Persze Wenger jobban knows, de mint már sok éve, sok mindent kényszerből tesz, elhiheted, ha sikerült volna neki valamelyik kiszemeltjét megfelelő feltételek mellett megszereznie, már nem Arteta lenne ezen a poszton.
Ha még sikerül egy védőt igazolni, bár már erre se látok sok esélyt ezen nyilatkozat után. És hátul mindig megleszünk, akkor véleményem szerint Chambers simán kiszoríthatja Artetát, és úgy jár mint Vermaelen, kapitány létére nem fér be a csapatba. Pedig ő a posztján játszó, még formában volt többnyire jó teljesítő játékos volt, csak a formavesztés, és Koscielny sokkal jobb teljesítménye miatt került ki, ellenben Artetanak teljesen idegen a poszt, és ahogy öregszik és lassul még inkább gyengébb lesz ott, például kontrákat maximum lapot érőn tudja megállítani, ezért is voltak azok a nagyarányú vereségek a nagyobb csapatok ellen.
10 éve
James: Persze valamennyire tud védekezni, de ha olyan nagy romboló ember, akkor miért sír minden Arsenal-drukker egy új szűrőért? :lol: Az meg, hogy nem látod a játékintelligenciáját... Nem tudom, lehet, hogy vak vagyok, de szerintem igenis intelligens. De felőlem megkérdezheted Wengert is, ő biztos jobban tudja.
10 éve
Törölt felhasználó
JACKOXI Arteta tudja mikor kell passzolni?, ja hátra, intelligens?, lehet, csak akkor nagyon lassan gondolkodik, eszméletlen mennyit tököl, ma is háromszor elvesztette a labdát addig forgolódott teljesen feleslegesen, mikor csak simán passzolni kellett volna, mindig voltak legalább ketten üresen, és kétszer nagyon nehéz helyzetbe hozta Chamberst, tisztán látszott hogy rossz döntés neki passzolni Arteta mégis így tett. Még éppen a romboló munkája ami hasznos, az előre játéka önveszélyes. Hátul elosztogatni a labdát mindenkinek megy, ehhez nem kell nagy intelligencia, még Denilsonnak is ment. De így hogy ő lett a kapitány kb garantált a helye a kezdőben, és biztos hosszabbít vagy két évvel, amikor a jelenlegihez képest még lassabb lesz. De ha szerencsénk van Wenger csak az utolsó évére adta neki a szalagot, mert őt biztos senki nem akarja majd elvinni.
Arsenalfan25 Blind U szinten RB volt, de a nagycsapatba átkerült LB-nek, majd mivel 5 védős rendszer volt, így lényegében LW-t játszott, mint a válogatottba is, ahol DM-ként is bevetették, ha Monreal menne tökéletes pótlás lenne, beadni nagyon tud. Rabiot 19 éves, bár ettől még lehetett róla hallani, főleg hogy már 16 évesen szóba került velünk is, amúgy az egyik új Zidane, csak nem annyira szerevező típus, de a PSGből a kevés lehetőség miatt jönne el, de itt se kapna többet. Nani a szokásos kamu, akit minden évben leigazolunk, mint Kalout.
10 éve
Törölt felhasználó
mondjuk egy univerzális játékos (vkp,kh) + egy jó csatárral is elégedett lennék :D

Szólj hozzá