Portugál sajtóhírek szerint megkezdődtek az előzetes tárgyalások az Arsenal és a Sporting között Willam Carvalho esetleges átigazolását illetően.

A 22 éves játékos posztját illetően védekező középpályás - ezen a területen pedig Arséne Wenger már legalább három éve igyekszik megerősíteni a keretét. Ezen a nyáron leginkább Sami Khedirát hozták összefüggésbe az Arsenallal, ám a német játékos túl magas fizetési igénnyel állt elő, amely miatt a francia menedzser jegelte az érdeklődését.

Bár korábban Lars Bender és Morgan Schneiderlin szerepelt Wenger alternatívái között, az elmúlt napokban szárnya kapó spekulációk szerint Carvalho is komolyan felkeltette az Arsenal menedzserének figyelmét. Sajtóhírek szerint a portugál játékos könnyebben mozdítható lenne a Sportingtól, mint Khedira a Real Madridtól.

Noha Carvalho szerződésében egy 35 millió angol fontos minimum kivásárlási ár szerepel, az anyagi gondokkal küszködő Sporting akár tíz millióval olcsóbban megválhat a tehetségtől - ennek egyetlen feltétele az lehet, hogy az Arsenal minél többet fizessen kézhez a középpályás játékjogáért. Carvalhóval minden bizonnyal már formalitás lenne a megegyezés, hiszen a játékos Arsenal-drukker, nem mellesleg mindössze 8 ezer fontot keres heti szinten a Sportingnál.

Az egyetlen megoldandó gond a játékjog eloszlása lehet: a Sporting csapata ugyanis csak a 60%-át birtokolja Carvalho igazolásából, a fennálló 40% egy portugál befektetési alap tulajdonában van.

 

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (21)

10 éve
Törölt felhasználó
sosimaster!
Lehet, igen.... Szezonkezdésnek nem volna rossz ;-)
Ami a béreket illeti:
Az elmúlt években, Wenger ezen spórolt a legtöbbet. Ha megnézzük, 20-30 millió egy játékosért, vételárként (egyszer) nem sok...., de utána mondjuk, heti 200 ezret - negyed milliót fizetni, az sok.
Nálunk 60.000 körül van a kezdő bér. Ez a srác speciel, 8 ezret keres most....
Ja! ...És Gadzitis ezt minden évben lenyilatkozza :D
10 éve
Törölt felhasználó
ronin! Szerintem be akarjuk húzni a Community Shieldet. Az se mellékes, hogy Gazidis nemrég ellőtte egy interjúban, hogy PL-t és BL-t is szeretnénk nyerni.
10 éve
Törölt felhasználó
Őszintén szólva nem láttam a srácot játszani, de:
1. Kell egy vkp, ha ágyús, az még jobb;
2. 25 millió nem sok egy tehetségért, aki már ilyen fiatalon portugál válogatott;
3. Ha alacsony a fizetési igénye, hosszútávon sokat megspórolhatunk;
4. 187 centi, a magasítás pedig ránk fér a középpályán.
10 éve
Törölt felhasználó
Ennyi pénz egy fiatal tehetségért épp reális. A srác portugál válogatott ;-)
A videókról annyi látszik, hogy szépen osztogatja a megszerzett lasztikat, és elég jó kötésű. Ellene szól, hogy a portugál bajnokságból érkezik, de az is igaz, hogy idén még nem kell - közel sem - minden meccset végig nyomnia.
Mellette meg az szól, hogy havi fél millióval kevesebbért (mint Khedira) is farokcsóválva fog robotolni a csapatért.... Amolyan 'Wengeres-igazolás' volna :coolsmirk:
Én csak azt furcsállom, hogy ennyire korán összerakjuk a keretet? 🐛
Még el sem kezdődött a bajnokság! :lol:
10 éve
Törölt felhasználó
Az idén támadó biztos nem jön, amúgy is csak ha megy valaki. Hasonlóan ha Verma megy, az idén még pénzért, akkor max azért a pénzért jön valaki.
25M-ért jó vétel lenne, annyi biztos van, főleg hogy fizetéssel együtt se lenne 40M, Khedira meg több mint 75M. De ha a 28M eurót nem fogadták el érte, akkor a 24M fontot se fogják, persze ki tudja mi is az igaz.

Szólj hozzá