Arséne Wenger elégedetten nyilatkozott az újdonsült sztárigazolásról, Alexis Sanchezről - a francia menedzser leginkább a chilei játékos erőnlétét emelte ki a múlt hétvégi Emirates Kupát követően.

Sanchez csak az elmúlt napokban kezdte meg a felkészülést a következő szezonra, mivel a világbajnokságon való részvétele miatt hosszított nyári szüntetet adott neki Wenger. A támadó azonban már egy meccsnyi időt a pályán is eltölthetett: a Benfica ellen körülbelül 20 percet, a Monaco ellen pedig 73-at, s mind a szélen, mind középen kipróbálta őt Wenger.

A menedzser mindenképpen elégedett volt a látottakkal.

Alexis nagyon élénken játszott, ő volt az egyik legaktívabb játékosunk a pályán. Mozgékony volt és voltak jó helyezkedései. Nem sok labdával tudtuk megjátszani őt, s az is tény, hogy még jobb lesz, ha meccs fitt állapotba lendül majd. De összességében elégedett vagyok a kezdésével. 

Ezzel egyidejűleg megkezdődtek a találgatások a szurkolók és a szakértők körében is, hogy vajon kit fog Arséne Wenger középcsatárként nevezni a most hétvégi, Manchester City elleni kupameccsre. Alexis úgy tűnik, jó formában van, de ugyanez nem mondható el a csapat másik támadójáról, Olivier Giroud-ról.

Giroud egyáltalán nem állt készen, ezért is vettem le őt egy félidőt követően. De ez egyelőre természetes is, noha csak három hetet hagyott ki, s semmilyen súlyt sem szedett föl. Keményen dolgozott az egész héten, és lehet, hogy nem pihente ki magát. Bízom abban, hogy gyorsan formába tud majd lendülni. - árulta el Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá