Arséne Wenger elégedetten nyilatkozhatott csapata teljesítményéről a Benfica elleni felkészülési meccset követően.

Az Arsenal jó formában és pontosan játszva, több helyzetet is kialakítva végül 5-1-re verte a portugál bajnokot, Yaya Sanogo négy góljának, valamint Joel Campbell találatának köszönhetően.

A délután folyamán leginkább a két gólszerző játékos szolgáltatta a beszédtémát, így Wenger is rájuk tért ki a mérkőzést követő sajtótájékoztatóján.

Ilyen a futball, mindig meglepi valamivel az embert. Sanogo gyakorlatilag két évig volt sérült, mikor hozzánk igazolt. Azt megelőzően viszont bámulatos gólszerzési statisztikája volt. Egy ideig a visszatérést követően nem tudott gólt rúgni. Aztán most, hogy berúgta az elsőt, a többit mintha dézsából öntötték volna. Különösen a harmadik gólja tetszett, itt mutatkozott meg a leginkább a csatári hajlama. Nagy jövő áll előtte, még csak 21 éves. Van valami hasonló Adebayorhoz: erős testalkat, de mégis technikás.

 

Sanogóhoz hasonlóan Campbell is jól szerepelt. Kedvelem a stílusát: jól bánik a labdával, kreatív játékos és a csapategységben is jól kiveszi a részét. Ilyen típusú játékost nem könnyű találni, aki egyénileg is képzett, de csapatban is jól tud játszani. A kettő közti egyensúly nagyon fontos.

Meg nem erősített pletykák szerint az AC Milan megfigyelői a helyszínen tekintették meg Campbell játékát, hogy felmérjék a képességeit egy esetleges ajánlattétel előtt, ám Wenger kijelentette: nem adja el a Costa Rica-i játékost.

Nincs rá ok, miért akarjam Joelt elengedni. A csapatban akarom tartani őt.

Az Arsenal tehát kiválóan játszott főleg a két csatáruknak köszönhetően, ezzel együtt Wenger nem akar túl nagy jelentőséget tulajdonítani a meccsnek.

Nehéz következtetéseket levonni egy ilyen meccsből. A Benfica lehet, hogy más szakaszában tart a felkészülésnek. Mi sem állunk még készen, de az jó, hogy a meccs bizonyos szakaszaiban a ránk jellemző stílusban tudtunk játszani. A játékunk a helyezkedésen, a technikai képzettségünkön és a támadóharmadban való összeszokottságon alapszik. Összességében ezek pozitívak voltak a mérkőzésen.

Wenger ezt követően egy másik debütáns játékát elemezte: Calum Chambers ugyanis először kapott helyet a csapatban a hétfői leigazolását követően. Az angol játékos is jól tette a dolgát, Monreal mellett középhátvédet játszott.

Azt gondolom, hogy Calum remekül teljesített. Intelligens volt, jó döntéseket hozott, végig nyugodtan játszott, ügyes volt a levegőben. 19 éves, és ígéretes jövő áll előtte. Már jeleztem, hogy remek angol mag lesz a csapatunknak, szóval bízniuk kell bennem: lesz egy remek nemzeti válogatottuk is!

A francia menedzsert végül a játékoskeretről és átigazolásokról, azon belül kiváltképpen Sami Khedira ügyéről kérdezték, ám a német játékos esetében Wenger ködösített.

Alexis még nem fitt, de azt ma is megmutatta, hogy nagyon veszélyes beindulásokat csinál a széleken és középen is. Vasárnap legalább 45 percet kap a széleken. Még nem fitt, de egy hét múlva jobb lehet a helyzete.

 

Diaby nem volt ma a keretben, de nem sérült. Zelalemnek sem volt semmi gondja ma, csak ma 22 játékost akartam a keretbe nevezni.

 

Ami az átigazolásokat illeti: nem tudom, ki lesz a következő, egyelőre nem állunk közel senkihez. Egy ember talán még jöhet, maximum kettő. Hátul kicsit kevesen vagyunk. 

 

Nem tettem ajánlatot Khediráért, s nem tudom, hogy a sajtónak mi számít érdeklődésnek. Ha az újságokat olvasom, akkor elérhető játékosnak tűnik.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (14)

10 éve
Törölt felhasználó
Diaby megint nincs, Sanogo lesérült, és Campbell is kimarad. Valencia már 9 pontos.
10 éve
Törölt felhasználó
Arsenalfan25, Meglepne, már nem azokat az időket éljük mint néhány éve. :) Wenger nem fog garasoskodni ebben biztos vagyok, 2 igazi belső védővel nem fogunk nekimenni a szezonnak ez tuti. Chambers-t amúgy simán el tudnám képzelni belső védőként a későbbiekben, pláne, hogy ott van még Bellerín jobbhátvédnek.
10 éve
Lehet, hogy Chambers-t Vermaelen pótlására hoztuk. 😏
10 éve
Törölt felhasználó
"Már jeleztem, hogy remek angol mag lesz a csapatunknak, szóval bízniuk kell bennem: lesz egy remek nemzeti válogatottuk is! " Ezen kiégtem :D
10 éve
Törölt felhasználó
Joci89, rosszul látod, jelenleg Arteta és Vermaelen a leggyengébb láncszem.

Szólj hozzá