Arséne Wenger elégedetten nyilatkozhatott csapata teljesítményéről a Benfica elleni felkészülési meccset követően.

Az Arsenal jó formában és pontosan játszva, több helyzetet is kialakítva végül 5-1-re verte a portugál bajnokot, Yaya Sanogo négy góljának, valamint Joel Campbell találatának köszönhetően.

A délután folyamán leginkább a két gólszerző játékos szolgáltatta a beszédtémát, így Wenger is rájuk tért ki a mérkőzést követő sajtótájékoztatóján.

Ilyen a futball, mindig meglepi valamivel az embert. Sanogo gyakorlatilag két évig volt sérült, mikor hozzánk igazolt. Azt megelőzően viszont bámulatos gólszerzési statisztikája volt. Egy ideig a visszatérést követően nem tudott gólt rúgni. Aztán most, hogy berúgta az elsőt, a többit mintha dézsából öntötték volna. Különösen a harmadik gólja tetszett, itt mutatkozott meg a leginkább a csatári hajlama. Nagy jövő áll előtte, még csak 21 éves. Van valami hasonló Adebayorhoz: erős testalkat, de mégis technikás.

 

Sanogóhoz hasonlóan Campbell is jól szerepelt. Kedvelem a stílusát: jól bánik a labdával, kreatív játékos és a csapategységben is jól kiveszi a részét. Ilyen típusú játékost nem könnyű találni, aki egyénileg is képzett, de csapatban is jól tud játszani. A kettő közti egyensúly nagyon fontos.

Meg nem erősített pletykák szerint az AC Milan megfigyelői a helyszínen tekintették meg Campbell játékát, hogy felmérjék a képességeit egy esetleges ajánlattétel előtt, ám Wenger kijelentette: nem adja el a Costa Rica-i játékost.

Nincs rá ok, miért akarjam Joelt elengedni. A csapatban akarom tartani őt.

Az Arsenal tehát kiválóan játszott főleg a két csatáruknak köszönhetően, ezzel együtt Wenger nem akar túl nagy jelentőséget tulajdonítani a meccsnek.

Nehéz következtetéseket levonni egy ilyen meccsből. A Benfica lehet, hogy más szakaszában tart a felkészülésnek. Mi sem állunk még készen, de az jó, hogy a meccs bizonyos szakaszaiban a ránk jellemző stílusban tudtunk játszani. A játékunk a helyezkedésen, a technikai képzettségünkön és a támadóharmadban való összeszokottságon alapszik. Összességében ezek pozitívak voltak a mérkőzésen.

Wenger ezt követően egy másik debütáns játékát elemezte: Calum Chambers ugyanis először kapott helyet a csapatban a hétfői leigazolását követően. Az angol játékos is jól tette a dolgát, Monreal mellett középhátvédet játszott.

Azt gondolom, hogy Calum remekül teljesített. Intelligens volt, jó döntéseket hozott, végig nyugodtan játszott, ügyes volt a levegőben. 19 éves, és ígéretes jövő áll előtte. Már jeleztem, hogy remek angol mag lesz a csapatunknak, szóval bízniuk kell bennem: lesz egy remek nemzeti válogatottuk is!

A francia menedzsert végül a játékoskeretről és átigazolásokról, azon belül kiváltképpen Sami Khedira ügyéről kérdezték, ám a német játékos esetében Wenger ködösített.

Alexis még nem fitt, de azt ma is megmutatta, hogy nagyon veszélyes beindulásokat csinál a széleken és középen is. Vasárnap legalább 45 percet kap a széleken. Még nem fitt, de egy hét múlva jobb lehet a helyzete.

 

Diaby nem volt ma a keretben, de nem sérült. Zelalemnek sem volt semmi gondja ma, csak ma 22 játékost akartam a keretbe nevezni.

 

Ami az átigazolásokat illeti: nem tudom, ki lesz a következő, egyelőre nem állunk közel senkihez. Egy ember talán még jöhet, maximum kettő. Hátul kicsit kevesen vagyunk. 

 

Nem tettem ajánlatot Khediráért, s nem tudom, hogy a sajtónak mi számít érdeklődésnek. Ha az újságokat olvasom, akkor elérhető játékosnak tűnik.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (14)

6 éve
Diaby megint nincs, Sanogo lesérült, és Campbell is kimarad. Valencia már 9 pontos.
6 éve
Törölt felhasználó
Arsenalfan25, Meglepne, már nem azokat az időket éljük mint néhány éve. :) Wenger nem fog garasoskodni ebben biztos vagyok, 2 igazi belső védővel nem fogunk nekimenni a szezonnak ez tuti. Chambers-t amúgy simán el tudnám képzelni belső védőként a későbbiekben, pláne, hogy ott van még Bellerín jobbhátvédnek.
6 éve
Lehet, hogy Chambers-t Vermaelen pótlására hoztuk. 😏
6 éve
Törölt felhasználó
"Már jeleztem, hogy remek angol mag lesz a csapatunknak, szóval bízniuk kell bennem: lesz egy remek nemzeti válogatottuk is! " Ezen kiégtem :D
6 éve
Joci89, rosszul látod, jelenleg Arteta és Vermaelen a leggyengébb láncszem.

Szólj hozzá

Legfrissebb Hírek