Calum Chambers az Arsenal hivatalos oldalának adott nyilatkozatában elárulta, hogy őrült nyolc hónapon van túl.

A csapat legújabb igazolása az előző idényben tört be a Southampton együttesébe, s ezzel együtt az angol ligába is. Chambers úgy véli, hogy nem volt könnyű a Premier Liga ritmusára való ráállás, de élvezte minden percét.

Kicsit viharos volt az előző szezonom, ugyanakkor sikerült nyugodtnak maradnom. Keményen dolgoztam, de mégis őrült volt az elmúlt nyolc hónapom - mondta Chambers, aki már Ausztriában együtt edzhet a csapat tagjaival.

 

Az U21-es szinthez képest hatalmas ugrás volt, de inkább a mentális oldalát tekintve. A téli szünet nélküli hajtás az ünnepek táján nehéz volt.

 

Imádtam az első szezonomat. Minden egyes pályára lépés új élmény és tapasztalat volt, főleg, hogy minőségi játékosok ellen csatázhattam. Ebből akarok még többet a jövőben.

Arséne Wenger már többször is kiemelte, hogy Chambers-t rendkívül sokoldalú játékosnak tartja. Bár az angol játékos az előző csapatánál leginkább jobb szélső hátvédet játszott, az Arsenalnál könnyen lehet, hogy középső védőként és védekező középpályásként is számításba jön majd.

A menedzser azt mondta, hogy három poszton is felmerül a nevem. Ez nagyon tetszik, mert én magam is rájöhetek, melyik területen vagyok a legjobb.

 

Egy pár hónapja még középpályás volt a Southhampton U21-es keretében. De aztán volt lehetőségem jobb védőként betörni a felnőtt csapatba, és úgy gondoltam, hogy ez jó alkalom lenne arra, hogy fejlődjek.

 

Minden, a középpályán szerzett tudásomat felhasználtam jobb hátvédként. De minden meccset követően leültünk az edzőkkel, és kiértékeltük a játékomat. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá