Ezen a héten az Arsenal felkészülése két fronton zajlik. 

A felnőtt csapat jelentős többsége, kiegészülve a világbajnokságról visszatérő francia kontingenssel, Joel Campbellel és az új igazolás, Calum Chambersszel Ausztriában, Bad Waltersdorfban készül a hétvégi Emirates Kupára és a főszezonra. Carl Jenkinson azért nem tartott a csapattal, mert az angol játékos vélhetően a West Ham Uniteddel folytat tárgyalásokat egy egyéves kölcsönszerződésről.

Meg nem erősített, de megbízható forrásból származó hírek szerint az osztrák edzőtáborba a fiatalok közül Chuba Akpom, Hector Bellerín, Isaac Hayden, Ignasi Miquel, Damian Martinez és Matt Macey kísérték el a csapatot. Az előző két barátságos meccsen pályára lépő Jon Toral és Kristoffer Olsson viszont Londonban, az U21-es kerettel készül.

Nem csak új játékosok, de egy új szakember is feltűnt Ausztriában. Mint ahogyan arról hétfőn beszámoltunk, a csapat Shad Forsythe személyében új fitnesz edzőt igazolt. A német szakember ezen a héten kezdett el dolgozni a klubban.

Alexis Sanchez ugyanakkor Angliában maradt. Mint ahogyan Arséne Wenger már utalt rá, a chilei játékosnak hétfőn még Párizsba kellett utaznia, hogy elintézze az angliai munkavállalási engedélyét, így nem volt a repülőn a keret többi részével Ausztria felé. A szélső ugyanakkor a csapat colney-i edzőközpontjában, Tony Colbert fitnesz edzővel szintén elkezdte már a felkészülést, s minden valószínűség szerint pályára lép a hétvégén esedékes Emirates Kupán.

A csapat egyébként csütörtökig napi két edzést végez Ausztriában - az első délelőtt 10 órakor, a második délután 4 órakor kezdődik, ezek közül pedig az utóbbi nyílt edzés, ingyen látogatható.

Az Arsenal felkészülési mérkőzést nem játszik az edzőtábor alatt, Arséne Wenger csapata legközelebb az Emirates Kupán lép pályára, szombaton a Benfica ellen, vasárnap pedig az AS Monaco gárdája ellen. Mindkét meccs magyar idő szerint 17:20-kor kezdődik, a találkozókat pedig a SportKlub élőben közvetíti.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

10 éve
Gondolom Ospinának is ugyanaz a gondja, mint Sancheznek.
10 éve
És Ospina?
10 éve
Törölt felhasználó
10 éve
Törölt felhasználó
"Ausztriában, Bad Walterdorfban készül a hétvégi Emirates Kupára és a főszezonra." Az Bad WalterSdorf akart lenni nem? Azt tudja valaki hogy mért Párizsba kell az angol munkavállalásit intézni? https://www.facebook.com/alexoxchamberlain/photos/a.203252989786200.41682.197616997016466/572938829484279/?type=1&relevant_count=1 :)

Szólj hozzá