Abou Diaby az Arsenal amerikai mini túráján elárulta, hogy megfordult a fejében a visszavonulás gondolata az előző szezonban.

A francia középpályást összesen 39 sérülés hátráltatta azt követően, hogy 2006-ban az Arsenalhoz igazolt. Az előző szezonban pedig mindösszesen 16 percet töltött a pályán, amikor az idény zárómeccsén, a Norwich ellen csereként beállt.

Diaby az egész eddigi nyarat a felkészüléssel töltötte, s örömmel nyugtázta, hogy mind a két eddigi barátságos meccsen tudott egy-egy félidőt játszani. A játékos azt azonban elárulta, hogy az elmúlt szezonban megfordult a visszavonulás gondolata a fejében.

Valóban átfutott az agyamban a visszavonulás lehetősége. De annyira szeretem a futballt, hogy egyszerűen nem adhattam fel. Még mindig fiatal vagyok, van lehetőségem arra, hogy ismét játszhassak és élni akarok ezzel.

 

Nagyszerű érzés újból a pályán lenni, nagyon örülök ennek. Remélem, hogy ez továbbra is így marad.

Diaby azt is elárulta, hogy nincsenek gondok a térdével.

Jól érzem magam, nincsen problémám, keményen dolgoztam az erőnlétemen. Húzós időszak volt, de megbizonyosodtam afelől, hogy valóban készen állok-e a játékra. Erről szólt tulajdonképpen az egész nyaram, de most már játékra képes állapotban vagyok. Voltam már hasonló rehabilitáción korábban is, de most biztosra mentem, hogy már a felkészülési időszakban is játszhassak meccseket. - tette hozzá a 28 éves középpályás.

 

Hogy új igazolásnak számítok-e? Úgy gondolom, igen, de ezt már sokszor elmondták. Most csak az a legfontosabb, hogy visszatértem és újból játszhatok. 

 

Magabiztos vagyok és optimista, hogy nem lesz több sérülésem. Ezen dolgoztam több mint egy évig. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

10 éve
Ha jobban belegondolok, lehet h tényleg nem kell egy új VKP, Diaby és Wilshere egész jók ezen a poszton és ott van még tartaléknak Flamini. Wilshere amikor berobbant a köztudatba, a hihetetlen jó szereléseiről és a támadások minőségi építéséről volt híres, akkoriban sokan egy több mint tehetséges VKP-nak hitték, - végülis mi az ő posztja? - viszont a sok sérülés és a sok bulizás miatt egy kicsit visszaesett a teljesítménye, de én bízom benne.
10 éve
Chambers már megkapta a 21-est. Vermaelen sérülés miatt nem utazott el.
10 éve
OFF: Vermaelen miért nem utazott a csapattal? Chambers az 5-ös mezben edzett, ami nem túl jó előjel. :shut:
10 éve
Törölt felhasználó
ha nem lenne folton sérült, már a 2. yaya toure lenne. amikor kinntvan a pályán és ahogy mozog mindig ő jut az eszembe... Naggyon sajnálom mert egy nagyszerű játékos és ember, megérdemelné a lehetőséget.
10 éve
Ez durva! Nagyon szorítok érte, hogy egézséges maradjon.

Szólj hozzá