Az Arsenal hétfő délután hivatalosan is bejelentette, hogy leigazolták a Southamptontól Calum Chamberst.

Chambers már Ausztriában van a csapattalAz angol csapat mindössze néhány nap alatt, villámgyorsan elintézte a fiatal tehetség szerződtetését - mire az első pletykák megjelentek a sajtóban, az Arsenal már megállapodott a Szentekkel, a játékos pedig teljesítette az orvosi vizsgálatot is.

A 19 éves játékos hét évesen került a Southampton akadémiájára, a csapat felnőtt keretébe pedig az 2012/13-as szezon elején tört be. Chambers az előző idényben összesen 22-szer lépett pályára. 

Az Arsenal a szokásoknak megfelelően nem hozta nyilvánosságra Chambers kivásárlási árát, de megbízható sajtóértesülések szerint a csapat 12 millió fontot fizet azonnal a Southamptonnak, az összeg pedig akár 16 millióig is emelkedhet a teljesítmény-arányos záradékoknak köszönhetően.

Arséne Wenger boldogan kommentálta Chambers érkezését.

Nagyon elégedettek vagyunk, hogy Calum hozzánk igazolt. Kiemelkedő képességű játékos, amit jól mutat, hogy a fiatal kora ellenére rendkívül gyorsan felvette a Premier Liga ritmusát az előző idényben. Olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amiket kerestünk egy fiatak játékosban, biztos vagyok abban, hogy jól fog teljesíteni nálunk.

Chambers így nyilatkozott az átigazolásáról:

Nagyon boldog vagyok, hogy az Arsenalhoz jöhettem. Nagyra tartom azt a játékstílust, amit ez a csapat képvisel, ráadásul ez a klub már hosszú évek óta az egyik legjobb Európa-szerte. Alig várom már, hogy találkozhassak az új csapattársaimmal, és hogy megkezdjük a közös felkészülést a következő szezonra.

Továbbá szeretném megragadni az alkalmat, és megköszönni a Southamptonnak mindazt, amit értem tettek, s hogy lehetővé tették ezt az átigazolást.

Chambers már a csapattal tartott Ausztriába, ahol csütörtökig fog edzőtáborozni a klub, első bevetésére pedig várhatóan az Emirates Kupán kerül sor.

Chambers a 21-es mezszámot választotta.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (48)

10 éve
Törölt felhasználó
"tejfelszájú" témába nem mennék bele. Debuchy előbb érkezett mint a "tejfelszájú" és feltehetőleg nem mondták neki hogy igazolnak mellé 20millióért egy riválist.
10 éve
Coquelin helyzetéről lehet tudni valamit? Megint megy kölcsönbe, vagy marad?
10 éve
Nasri0220: Miért szerinted Debuchyt, aki alapember a francia válogatottban az motiválta az ideigazolásakor, hogy kispados lesz egy tejfelszájú mögött?
10 éve
Jimcer, az FFP nem azt szabályozza, hogy a klub mennyit költhet, csak azt, hogy a csapatok ne költsenek többet, mint amennyi bevételük van. A Unitednél meg van pénz szarásig.
10 éve
A laza figurát arra értettem, hogy nincs máshol ilyen laza edző :lol:

Szólj hozzá