Arséne Wenger az elégedetlenségének adott hangot az Arsenal New York-i minitúráján, a francia menedzsernek nem tetszik a csapat felkészülési időszaka.

Az Arsenal szombaton játszotta a második felkészülési meccsét a New York Red Bulls ellen az Egyesült Államokban. Noha Wengerék néhány fiatal tehetség szintjét fel tudták mérni, mindenképpen negatívumként hat a felkészülésben, hogy több, a világbajnokságon részt vevő játékosára nem számíthat a keretben.

A modern futballban ezek a felkészülési meccsek inkább kereskedelmi okok miatt kerülnek megrendezésre, s azért, hogy népszerűsítsük a klubot valahol. Még sosem voltunk az Államokban, szóval boldogan jöttünk New Yorkba, imádom ezt a várost. - mondta Wenger.

Ugyanakkor szakmai szemmel nézve, kedvezőbb dolog lenne Európában maradni, és nem túl sokat utazni. A repüléssel és a különböző időzónákba való átállással ugyanis rengeteg időt pazarlunk el és ez nem ideális.

A nyári világbajnokság miatt a klubcsapatoknak több héttel meg kellett hosszabbítaniuk a tornán szereplő játékosok nyári szünetét, emiatt többen is csak késve csatlakoznak be a felkészülésbe. A németek például augusztus 11-én térnek vissza a nyaralásukból, így kérdésessé vált a játékuk a bajnoki szezonnyitóra.

Ebben az évben világbajnokság volt, s elég kevés idő van a döntő (július 13.) és a bajnoki nyitány (augusztus 16.) között. A FIFA előreírásai alapján ráadásul négy hetes szüntetet kellett adnunk minden, a világbajnokságon részt vevő játékosnak. Emiatt a felkészülésünk is ellehetetlenült. - folytatta Wenger.

Az minden bizonnyal jó hír lehet a francia számára, hogy a jövő héten megrendezésre kerülő ausztriai edzőtáborban a németeken kívül mindenki becsatlakozik, így Giroud, Koscielny, Joel Campbell, valamint az új igazolások: Alexis Sanchez, Mathieu Debuchy és David Ospina is elkezdi a munkálatokat.

Amennyiben hivatalossá válik Calum Chambers átigazolása, úgy az angol is utazhat Ausztriába.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

10 éve
A New York-i egy kereskedelmi turné volt. A lényeg most jön.
10 éve
Jó, erről szól, de azt nem értem, hogy akkor miért ilyen programot szerveztek a nyárra. ❓
10 éve
Jackoxi, hát nem erről szól a cikk is? :)
10 éve
Az odáig rendben van, hogy Ausztria ideális a felküszélshez, de akkor a New Yorki túra nem kellett volna (a tegnapi produkciónkkal amúgy se sok drukkert szereztünk magunknak az amcsiknál %-P ) és helyette nyomhattunk volna valami osztrák csapattal egy felkészülési meccset.
10 éve
Törölt felhasználó
Győr körényékéről valaki nem megy Bad Waltersdorfba?

Szólj hozzá