Vasárnap délelőtt az Arsenal hivatalosan is megerősítette a kolumbiai válogatott kapus, David Ospina szerződtetését, aki a Nice csapatától érkezik, megközelítőleg 4 millió font ellenében. A játékos hosszútávú szerződést írt alá a klubbal.

Egy kapus leigazolása azért vált létfontosságúvá a klubon belül, mert Lukas Fabianski nem kívánta meghosszabbítani az idény végén lejáró szerződését, illetve Emiliano Viviano egy éves kölcsönszerződése is lejárt.

A 25 éves játékos fiatal kora ellenére nagy tapasztalattal bír, pályafutását a kolumbiai Atletico Nacional-ban kezdte, onnan igazolt a Nice együtteséhez, ahol 6 év alatt 189 alakalommal lépett pályára. A nemzeti csapatba 49-szer kapott behívót.

Arsene Wenger már régóta figyelte Ospina fejlődését, s a múlt szezon kreálta kapuskérdés következtében elérkezettnek látta az időt arra, hogy lecsapjon kiszemeltjére. A francia szerint remek versenyhelyzet alakulhat ki Szczesny és Ospina között.

David Ospina személyében egy kiváló kapusra tettünk szert, aki nagyszerű tapasztalattal rendelkezik. Mind klub, mind pedig válogatott szinten bizonyította képességeit, határozottan erősítést jelent a számunkra. Nagyon boldogok vagyunk, hogy csatlakozik hozzánk.

- mondta új játékosáról a francia.

Ospina jelenleg még nyaralását tölti, de a jövőhéten már csatalakozik a kerethez, a klub tájékoztatása szerint az első pályára lépésre az augusztus 2-án és 3-án megrendezendő Emirates kupán kerül sor. A játékos által választott mezszámot hamarosan felfedi a klub.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (14)

10 éve
Törölt felhasználó
már itt volt az ideje !!
10 éve
Törölt felhasználó
azt írják mindenhon hogy nagyon jó fitnessz edző meg minden apja fasza :exclaim:
elméletileg az orvosi stáb valahány tagját is lecserélték. 🧀 :lol:
10 éve
Törölt felhasználó
Cazorla19 igaz a hir és biz benne hogy jo fitnesz edző lesz relax
:lol: :lol:
10 éve
A másik Arsenalos oldalon meg vannak hibbanva az emberek. Wilsheret meg Cazorlát küldenék elfele a csapattól. Komolyan mondom, némelyik szurkoló fantáziája elég érdekes... :lol:
10 éve
Törölt felhasználó
igaz ez a hír,hogy a német válogatott fitnessz edzőjét igazoltuk le? wáo :-P :-P :-P

Szólj hozzá